בר פיצוחים
מתכון לבר פיצוחים פריך ומזין של רותי רוסו. רק להכין, להקפיא ולשלוף במידת הצורך
88 שיתופים | 132 צפיות
החומרים
3 כוסות של: קשיו, פיסטוקים, חמוציות, משמשים חתוכים, שבבי שקדים וקוביות קוקוס
1/2 כוס דבש
קורט מלח
אופן ההכנה
מחממים מראש תנור לחום בינוני (160 מעלות). מרפדים תבנית אפייה קטנה בנייר אפייה ומשמנים את הנייר במעט שמן או חמאה. מחממים בסיר קטן את הדבש. כשהוא רותח מנמיכים להבה וממשיכים לבשל עוד 6 דקות. שמים בקערה את כל הפיצוחים. יוצקים עליהם את הדבש החם ומערבבים. שופכים לתוך התבנית ומשטחים עם מרית רטובה או ידיים רטובות. מכסים בעוד שכבה של נייר משומן ואופים כ־10 דקות. מקררים לחלוטין בתוך התבנית ואחר כך שמים במקפיא ל־20 דקות. חותכים למלבנים, אורזים ושומרים במקפיא בכלי אטום.