בר תמרים, קשיו וקוקוס

בר תמרים, קשיו וקוקוס | צילום: זוהר רון
בר תמרים, קשיו וקוקוס | צילום: זוהר רון

כשתמרים, קשיו, פיסטוקים וקוקוס נפגשים בבר: מתכון עשיר במיוחד של רותי רוסו לחטיף בריאות טבעי וביתי

88 שיתופים | 132 צפיות

החומרים

450 גר' ממרח תמרים

כוס פיסטוקים קצוצים גס

כוס קשיו קצוצים ממש גס

1/4 כפית מלח

כוס שיבולת שועל אינסטנט או נבט חיטה או פירורי פתי בר

אפשרויות: 3 כפות טחינה גולמית

כוס קוקוס טחון

אופן ההכנה

מחממים מראש תנור לחום בינוני (160 מעלות).

מרפדים תבנית אפייה קטנה בנייר אפייה ומשמנים את הנייר במעט שמן או חמאה. מחממים את ממרח התמרים על אש קטנה עד שהוא מתרכך מעט. שמים בקערה את כל החומרים היבשים למעט הקוקוס ויוצקים מעליהם את ממרח התמרים. מערבבים היטב ושופכים לתוך התבנית עם נייר האפייה. משטחים את הבלילה עם מרית רטובה או עם ידיים רטובות ומכסים בעוד שכבה של נייר משומן. אופים 25 דקות.

מצננים בתבנית ואז חותכים למלבנים בגודל הרצוי. טובלים כל בר בתוך הקוקוס מכל הצדדים ושומרים בכלי אטום עם נייר אפייה בין שכבה לשכבה.