חיתוכיות חמאת בוטנים עם ריבת תות וצ'ילי

חיתוכיות חמאת בוטנים עם ריבת תות וצ'ילי | צילום: שרית גופן
חיתוכיות חמאת בוטנים עם ריבת תות וצ'ילי | צילום: שרית גופן

השילוב המושלם בין חמאת בוטנים וריבה משתדרג ונהיה טעים עוד יותר כשחמאת הבוטנים קראנצ'ית פוגשת ריבת תות פיקנטית. חיתוכיות שאלוהים נגע בהן

88 שיתופים | 132 צפיות

 

השף־קונדיטור אורגד רואש מבית הספר למקצועות הקולינריה דן גורמה מגלה לנו מתכונים מושלמים לשידוכים מוצלחים בין ריבות פירות העונה לבין הפחמימות הנכונות. אין בעד מה

החומרים ל-20 חיתוכיות |   בינוני |   חלבי

110 גרם חמאה
3/4 כוס סוכר
340 גרם חמאת בוטנים (רצוי עם חתיכות בוטנים)
1 ביצה
קורט תמצית וניל
½1 כוסות קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
ריבת תות וצ'ילי 

אופן ההכנה

1. מערבלים את החמאה, הסוכר וחמאת הבוטנים בקערת מיקסר עם וו גיטרה.

2. מוסיפים בהדרגה את הביצה ותמצית הווניל ומערבלים עד קבלת קרם אחיד.

3. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים עד קבלת בצק.

4. מקררים במשך 30 דקות.

5. מרדדים את בצק חמאת הבוטנים לעובי 1.5 ס"מ.

6. קורצים ממנו ריבועים בעזרת רינג מרובע.

7. אוספים את הבצק שנותר מסביב ומקפיאים אותו.

8. מורחים על הריבועים שכבה דקה של ריבת תות וצ'ילי.

9. מגררים את הבצק הקפוא על הריבה.

10. אופים את החיתוכיות במשך 25 דקות בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות, עד שהן מזהיבות.

חיתוכיות חמאת בוטנים עם ריבת תות וצ'ילי | צילום: שרית גופן
חיתוכיות חמאת בוטנים עם ריבת תות וצ'ילי | צילום: שרית גופן

 

למתכונים שעושים זיווג פחמימתי מושלם לריבות:
מתכוני ריבות: השידוך המושלם למאפה מושלם
מאפה שמרים עם ריבת אגסים וקרמבל
עוגיות בצק פריך עם ריבת תפוחים מבושמת
בריוש פסטו וגבינות עם ריבת סלק
קרקר קמח מלא וגרעינים עם ריבת עגבניות שרי והל

צילום שרית גופן | סטיילינג ענת לבל