עוגת שוקולד כשרה לפסח

מתכון לעוגת שוקולד-תפוז ללא קמח, שמתאימה במיוחד לפסח – אך מצוינת בכל השנה. השילוב בין תפוז לשוקולד עושה אותה מיוחדת וחגיגית

88 שיתופים | 132 צפיות

כשר, בינוני, חלבי
זוהי אחת העוגות האהובות עליי – בפסח ובכלל. העוגה עשירה ופאדג'ית במיוחד מיד לאחר האפייה, אך גם לאחר כמה ימים היא עדיין רכה וטעימה מאוד. מומלץ להגיש אותה חמימה או בטמפרטורת החדר.

החומרים לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ:

לעוגה:

350 גר' שוקולד מריר

150 גר' חמאה

6 ביצים, מופרדות

1 כף קקאו

1/2 כפית תמצית וניל

1 כף (15 מ"ל) מיץ תפוזים

קליפה מגוררת מ-1 תפוז

2 כפות ליקר תפוזים

קורט מלח

1/2 כוס (100 גר') סוכר

לקליפות התפוזים המסוכרות:

1 כף (15 מ"ל) מים

1/4 כוס (50 גר') סוכר

רצועות מקליפות של 2 תפוזים

להגשה:

אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

העוגה:

1. ממיסים בקערה בינונית מעל בן מארי (או במיקרוגל) את השוקולד והחמאה, עד לקבלת תערובת אחידה ומבריקה מאוד.

2. מוסיפים לתערובת השוקולד את החלמונים בזה אחר זה, ולאחר כל הוספה טורפים את התערובת בעזרת מטרפה עד לקבלת תערובת אחידה.

3. מוסיפים לתערובת השוקולד את הקקאו, תמצית הווניל, מיץ התפוזים, קליפת התפוז וליקר התפוזים, ומערבבים עד שהתערובת אחידה לחלוטין.

4. מקציפים במהירות גבוהה בקערת מיקסר עם מטרפה את החלבונים עם המלח ומוסיפים בהדרגה את הסוכר. ממשיכים להקציף עד שנוצר קצף יציב.

5. מקפלים אל תוך תערובת השוקולד את החלבונים המוקצפים עד לקבלת תערובת אחידה.

6. מניחים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים, מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך כ-35-30 דקות, או עד שהעוגה רוטטת מעט במרכזה.

7. מוציאים את העוגה מהתנור, עוטפים אותה (בעודה חמה) ברדיד אלומיניום ומניחים לה להצטנן מכוסה כדי שתישאר רכה ועסיסית.

קליפות התפוז המסוכרות:

1. מניחים בסיר קטן את הסוכר והמים ומבשלים על אש גבוהה במשך 5-4 דקות, עד שנוצר סירופ סמיך.

2. מוסיפים לסיר את קליפות התפוזים ומבשלים במשך 15-10 דקות על אש נמוכה מאוד.

3. מסננים את הקליפות מהסירופ ומייבשים אותן היטב על נייר סופג.

ההגשה:

מניחים במרכז העוגה המוכנה את קליפות התפוזים המסוכרות ומפזרים מעל אבקת סוכר.