בורקס ממולא גבינות (זיווה)

"טעימה" - בורקס במילוי גבינות של ינון מאפים ביתיים | צלם: יוסי סליס
"טעימה" - בורקס במילוי גבינות של ינון מאפים ביתיים | צלם: יוסי סליס

מתכון קל לבורקס ממולא בגבינות, הידוע גם כ"זיווה". הסוד הוא השימוש בבצק למלאווח במקום בבצק עלים

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

החומרים ל-4 בורקס זיווה:

2 עלי מלאווח קפואים (בקוטר 22 ס"מ).
120 גרם גבינה צהובה מגורדת
40 גרם גבינת פטה
1 ביצה, טרופה
קורט שומשום

אופן ההכנה:

1. מרדדים את בצק המלאווח על משטח מקומח, עד לצורה מרובעת, וחותכים לחצי לקבלת שני מלבנים.

2. מערבבים בקערה את הגבינות עד לקבלת מלית אחידה.

3. מפזרים את המלית על כל משטח המלבן (40 גרם מלית לכל חתיכת בצק).

4. מגלגלים את בצק המלאווח המרוח בגבינות לצורת גליל סגור.

5. מברישים את הבורקסים בביצה טרופה ומפזרים שומשום לפי הטעם.

6. אופים במשך כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, או עד שהבורקסים מזהיבים.

הצעת הגשה: מומלץ להגיש ליד סלט טרי מכל הירקות שיש בבית. מומלץ להגיש בתוספת חריף למי שאוהב.

טיפ לבורקס מושלם: היחס בין המילוי לבצק צריך להיות יחס של 1:2, כלומר משקל המילוי צריך להיות כחצי ממשקל חתיכת הבצק שאותה ממלאים. לדוגמא, אם מלבן המלאווח הוא 80 גרם, על המלית להיות 40 גרם.