בצק בסיסי לפיצה

תמיד רציתם להכין פיצה בבית אך התעסקות עם בצק מנעה מכם לנסות? ובכן, נגמרו התירוצים. לפניכם מתכון להכנת בצק לפיצה - קל להבנה וקל להכנה

88 שיתופים | 132 צפיות

החומרים ל-2 פיצות בקוטר 33 ס"מ כל אחת:

  • ½3 כוסות (500 גרם) קמח
  • 1 כף שמרים יבשים או 1/2 חבילה (25 גרם) שמרית
  • ¼1 כוס מים חמימים (מוזגים מעט מים רותחים לכוס ומוסיפים מי ברז מסוננים עד שמתקבלים מים חמימים)
  • 2 כפיות סוכר חום
  • 1 כפית מלח
  • 6 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

  1. מערבבים קלות בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח והשמרים (או השמרית). מוסיפים את המים, הסוכר החום והמלח ולשים במהירות אטית.
  2. מוסיפים את שמן הזית בהדרגה ולשים במהירות נמוכה–בינונית במשך 10-7 דקות עד קבלת בצק אחיד. מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט, מכסים במגבת מטבח נקייה ומתפיחים עד הכפלת הנפח.
  3. לשים את הבצק ידנית במשך 2 דקות, מחלקים אותו ל-2 חלקים או יותר (תלוי בגודל הפיצות הרצויות) ומרדדים על גבי משטח מקומח מעט.
  4. מוסיפים את התוספות הרצויות ואופים בתבנית או מעל רשת אפייה ייעודית לפיצה במשך 20-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.

* אפשר להקפיא את הבצק המרודד כשהוא עטוף היטב

מצרכים:

ל-2 פיצות בקוטר 33 ס"מ כל אחת:

  • ½3 כוסות (500 גרם) קמח
  • 1 כף שמרים יבשים או 1/2 חבילה (25 גרם) שמרית
  • ¼1 כוס מים חמימים (מוזגים מעט מים רותחים לכוס ומוסיפים מי ברז מסוננים עד שמתקבלים מים חמימים)
  • 2 כפיות סוכר חום
  • 1 כפית מלח
  • 6 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

  1. מערבבים קלות בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח והשמרים (או השמרית). מוסיפים את המים, הסוכר החום והמלח ולשים במהירות אטית.
  2. מוסיפים את שמן הזית בהדרגה ולשים במהירות נמוכה–בינונית במשך 10-7 דקות עד קבלת בצק אחיד. מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט, מכסים במגבת מטבח נקייה ומתפיחים עד הכפלת הנפח.
  3. לשים את הבצק ידנית במשך 2 דקות, מחלקים אותו ל-2 חלקים או יותר (תלוי בגודל הפיצות הרצויות) ומרדדים על גבי משטח מקומח מעט.
  4. מוסיפים את התוספות הרצויות ואופים בתבנית או מעל רשת אפייה ייעודית לפיצה במשך 20-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.

* אפשר להקפיא את הבצק המרודד כשהוא עטוף היטב