בצק בסיסי לפיצה
תמיד רציתם להכין פיצה בבית אך התעסקות עם בצק מנעה מכם לנסות? ובכן, נגמרו התירוצים. לפניכם מתכון להכנת בצק לפיצה - קל להבנה וקל להכנה
88 שיתופים | 132 צפיות
החומרים ל-2 פיצות בקוטר 33 ס"מ כל אחת:
- ½3 כוסות (500 גרם) קמח
- 1 כף שמרים יבשים או 1/2 חבילה (25 גרם) שמרית
- ¼1 כוס מים חמימים (מוזגים מעט מים רותחים לכוס ומוסיפים מי ברז מסוננים עד שמתקבלים מים חמימים)
- 2 כפיות סוכר חום
- 1 כפית מלח
- 6 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
- מערבבים קלות בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח והשמרים (או השמרית). מוסיפים את המים, הסוכר החום והמלח ולשים במהירות אטית.
- מוסיפים את שמן הזית בהדרגה ולשים במהירות נמוכה–בינונית במשך 10-7 דקות עד קבלת בצק אחיד. מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט, מכסים במגבת מטבח נקייה ומתפיחים עד הכפלת הנפח.
- לשים את הבצק ידנית במשך 2 דקות, מחלקים אותו ל-2 חלקים או יותר (תלוי בגודל הפיצות הרצויות) ומרדדים על גבי משטח מקומח מעט.
- מוסיפים את התוספות הרצויות ואופים בתבנית או מעל רשת אפייה ייעודית לפיצה במשך 20-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.
* אפשר להקפיא את הבצק המרודד כשהוא עטוף היטב
מצרכים:
ל-2 פיצות בקוטר 33 ס"מ כל אחת:
- ½3 כוסות (500 גרם) קמח
- 1 כף שמרים יבשים או 1/2 חבילה (25 גרם) שמרית
- ¼1 כוס מים חמימים (מוזגים מעט מים רותחים לכוס ומוסיפים מי ברז מסוננים עד שמתקבלים מים חמימים)
- 2 כפיות סוכר חום
- 1 כפית מלח
- 6 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
- מערבבים קלות בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח והשמרים (או השמרית). מוסיפים את המים, הסוכר החום והמלח ולשים במהירות אטית.
- מוסיפים את שמן הזית בהדרגה ולשים במהירות נמוכה–בינונית במשך 10-7 דקות עד קבלת בצק אחיד. מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט, מכסים במגבת מטבח נקייה ומתפיחים עד הכפלת הנפח.
- לשים את הבצק ידנית במשך 2 דקות, מחלקים אותו ל-2 חלקים או יותר (תלוי בגודל הפיצות הרצויות) ומרדדים על גבי משטח מקומח מעט.
- מוסיפים את התוספות הרצויות ואופים בתבנית או מעל רשת אפייה ייעודית לפיצה במשך 20-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.
* אפשר להקפיא את הבצק המרודד כשהוא עטוף היטב