בריוש

קל להכנה, מתוק ומפזר ניחוחות שקשה לעמוד בפניהם

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

  • 500 גר' קמח, מנופה
  • 15 גר' מלח
  • 15 גר' שמרים טריים, מפוררים
  • 50 גר' סוכר
  • 3 ביצים
  • 150 מ"ל חלב
  • 150 מ"ל מים
  • 400 גר' חמאה, רכה

אופן ההכנה:

  1. לשים יחד את כל החומרים במיקסר – מתחילים במהירות נמוכה ועולים בהדרגה לגבוהה, עד שהבצק נפרד בקלות מהקערה.
  2. מוציאים את הבצק ומעבירים לקערה אחרת. מכסים במכסה אטום, ומצננים במשך ארבע שעות לפחות, ועדיף לילה שלם.
  3. אחרי 4 שעות או למחרת בבוקר, מחלקים את הבצק לשניים, מסדרים בצורה שרוצים (עלים, צמות), ומניחים בשתי תבניות אפייה משומנות. מברישים בביצה ואופים במשך 20-30 דקות בחום של 175 מעלות.