בריוש שוקולד

מחפשים קינוח מפנק או מאפה לצד הקפה? לפניכם מתכון לבריוש שוקולד נפלא

88 שיתופים | 132 צפיות

לפני שמתחילים כדאי לדעת: הבצק לבריוש הוא עדין ועתיר חמאה הדורש הכנה יום לפני. הקפדה על כללי הברזל של התפחת בצק שמרים תניב בצק נהדר: מערבבים את הקמח עם השמרים והסוכר אחר כך מוסיפים את הנוזלים ורק לאחר עיבוד ראשוני מוסיפים ביצים, מלח וחמאה – מניעת מגע שלהם בשמרים קריטי להצלחת הבצק. לאחר מכן יש לקררו במשך לילה ולעבוד איתו בעודו קר מאוד.

החומרים ל-12 בריושים

  • 2 כוסות (280 גרם) קמח
  • 1 כפית שמרים
  • 2 כפיות (25 גרם) סוכר
  • 2 כפות חלב קר
  • 2 ביצים
  • 1 חלמון
  • 1 מקל וניל, מגורר, או 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 1 כפית מלח
  • 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 100 גרם שוקולד צ'יפס, או שוקולד מריר איכותי, קצוץ גס
  • ביצה טרופה עם 1 כף מים קרים וקורט מלח, להברשה
  • גבישי סוכר, לזרייה (להשיג בחנויות מתמחות)

אופן ההכנה:

1. מניחים את הקמח, השמרים והסוכר בקערת מערבל עם וו גיטרה ומפעילים במהירות בינונית במשך דקה.

2. תוך פעולה רצופה, מוסיפים (לפי הסדר) את החלב, הביצים, החלמון, הווניל והמלח. ממשיכים לעבד במהירות בינונית במשך 3 דקות נוספות.

3. תוך פעולה רצופה, מוסיפים את קוביות החמאה ב-5-4 פעמים (ממתינים שייטמעו בבצק לפני שממשיכים להוסיף).

4. כשמתקבל בצק רך ודביק מאוד מפסיקים את פעולת המערבל ומוסיפים את השוקולד. לשים את הבצק ביד במשך 2 דקות, רק עד שהשוקולד מתפזר באופן אחיד. מעבירים את הבצק ליריעת ניילון נצמד, עוטפים היטב ומאחסנים במקרר למשך לילה. הבצק יתפח פי ½1 במשך הלילה ויתייצב.

5. קורצים מהבצק 12 כדורים שווים ומניחים בתבנית בריושים משומנת או בעטרות נייר. מברישים את הכדורים בתערובת הביצה וזורים מעט גבישי סוכר (לא חובה). מניחים במקום חמים להתפחה כ-40 דקות עד שהבריושים מכפילים את נפחם.

6. אופים את הבריושים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-10 דקות, עד שהבריושים מזהיבים.

מגישים: מצננים במשך כ-5 דקות, מגישים את הבריושים חמימים לצד קפה טוב ומדמיינים שאתם בפריז.

משדרגים: למראה בריוש קלאסי אפשר להדביק על כל כדור בריוש, לפני ההתפחה הסופית, עוד כדור קטנטן מהבצק.