גביניות שמרים

צלם: אפיק גבאי
צלם: אפיק גבאי

אוהבים עוגות גבינה? אוהבים עוגות שמרים? קבלו מתכון שמשלב את שתיהן: גביניות שמרים. מתוך הבלוג תיק אוכל

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

החומרים ל-20 יחידות:

לבצק:

4 כוסות קמח
20 גרם שמרים
5 כפות סוכר
1 כוס חלב פושר
2 ביצים + 1 חלמון
1 כפית קליפת לימון, מגוררת
130 גרם חמאה, מומסת

למלית:

250 גבינת לבנה ללא מתיקות או מליחות (להשיג במעדניות)
250 גרם גבינת ריקוטה
1 כפית תמצית וניל
1 כפית קליפת לימון, מגוררת
1 ביצה
3 כפיות קורנפלור
6 כפות סוכר
1 צנצנת קונפיטורה משובחת של פירות יער או דובדבנים
ביצה טרופה להברשה
אבקת סוכר להגשה

אופן ההכנה:

1. מערבבים את הקמח והשמרים בקערה רחבה, יוצרים גומה במרכז ומניחים בה את שאר חומרי הבצק.

2. לשים היטב (אפשר להשתמש במיקסר עם וו לישה) עד קבלת בצק אחיד וחלק. מניחים את הבצק בקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה או עד שנפח הבצק מוכפל.

3. מערבבים בקערה נפרדת את כל חומרי המלית למעט הקונפיטורה.

4. מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן וקורצים ממנו ריבועים שווים. מניחים במרכז כל ריבוע כפית קונפיטורה ומעליה כף מהמלית וסוגרים את הריבוע בצורת מעטפה; מהדקים שתי פינות אלכסוניות אחת לשנייה ואז את הנגדיות.

5. מניחים כל גבינית בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה הטרופה ומתפיחים במשך 20 דקות.

6. אופים את הגביניות במשך 25-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד הזהבה. מפזרים מעל אבקת סוכר לפני ההגשה.

* המתכון מתוך בלוג האוכל "תיק אוכל"