ג'חנון אפוי בפויקה

| מתוך ספר המתכונים "פויקה"

אין כמו ניחוח של ג'חנון בשבת. קבלו מתכון לג'חנון שאפשר לבשל בסיר פויקה בבית – ואפילו בשטח

מצרכים:

ל-12 מנות:

12 פרוסות לחם עבות (אפשר לחם יבש)

1 כוס מים

12 יחידות של ג'חנון לאפייה

12 ביצים

2 כוסות מים חמים

כלי עבודה: 2 ניירות אפייה

להגשה:

10 עגבניות גדולות ובשלות

4 כפות שמן זית

מלח, פלפל שחור

סחוג ירוק (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. מרפדים את תחתית הפויקה בפרוסות הלחם ומוזגים עליהן את כוס המים כך שיירטבו באופן אחיד.

2. פורשים על הלחם נייר אפייה ומניחים עליו 6 יחידות ג'חנון ו-6 ביצים.

3. פורשים על הג'חנון והביצים נייר אפייה נוסף, ומניחים עליו, באופן אנכי לשכבה הראשונה, את 6 יחידות הג'חנון הנותרות ואת 6 הביצים הנותרות (כך ש-2 שכבות הג'חנון-ביצים יוצרות בפויקה צורת שתי וערב).

4. מניחים את הפויקה על גחלים בודדות ומבשלים על אש בעוצמת חום נמוכה מאוד במשך כ-10-8 שעות.

5. לאחר כ-4 שעות בישול מוזגים כוס מים חמים לתחתית הפויקה, וכשעה לפני ההגשה מוסיפים את כוס המים החמים הנוספת למניעת התקשות הג'חנון.

6. גוררים את העגבניות במגררת דקה, מוסיפים את שמן הזית, המלח והפלפל ומערבבים את הרוטב היטב בקערה. חובבי הז'אנר מוזמנים להוסיף גם סחוג ירוק.

מגישים: כל סועד מקבל ג'חנון וביצה עם מנה גדושה של רוטב עגבניות ופשוט מתענג

תגובות

Silence is Golden