דבר מאפה: טארט טאטן, הגרסה המלוחה

טארט טאטן עגבניות מגי. צילום: יח"צ
טארט טאטן עגבניות מגי. צילום: יח"צ

במקור, טארט טאטן הוא מאפה מתוק, מעין פאי פתוח, עם תפוחים מקורמלים. לכבוד שבועות, הכנו אותו בגרסה מלוחה, עם עגבניות מגי עסיסיות, שומר ארומטי וגבינת פטה

88 שיתופים | 132 צפיות

 

 

תוכן שיווקי | עגבניות הזרע

טארט טאטן עגבניות מגי

החומרים לכ־4 סועדים:

1 חבילה (600 גר') בצק עלים על בסיס חמאה
10 עגבניות מגי שטופות
1 שומר קטן
1 כף שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
150 גר' גבינת פטה (רצוי טורקית)
חופן אורגנו ועלי בזיליקום טריים

אופן ההכנה:

1. חותכים את העגבניות לרבעים ואת השומר לרצועות דקות.

2. במחבת שמתאימה לתנור שמים את רבעי העגבניות, רצועות השומר, שמן הזית, המלח והפלפל ומקרמלים את הירקות על אש בינונית. במקביל מחממים תנור ל־180 מעלות.

3. מרדדים קלות את הבצק וחותכים עיגול בקוטר המחבת; מחוררים את הבצק עם מזלג.

4. מניחים את הבצק על הירקות המקורמלים ומכניסים את המחבת לתנור החם למשך 20 דקות, עד שהבצק משחים.

5. מוציאים מהתנור, מצננים מעט, הופכים את המאפה על צלחת (כך שהירקות יהיו כלפי מעלה), מפוררים על פני המאפה פטה, מפזרים מעל אורגנו ובזיליקום ומגישים.