דייסת קוואקר עם בננות וקרמל

צלם: כפיר חרבי
צלם: כפיר חרבי

אין כמו דייסה: לפניכם מתכון קל להכנה לדייסת קוואקר נפלאה עם בננות וקרמל. לא לילדים בלבד!

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

החומרים ל-4 מנות:

לבננות וקרמל:

1 כוס סוכר
קורט קינמון
1 כוס פרוסות בננות מיובשות

לדייסה:

½2 כוסות חלב (או מים)
2 כוסות מים
3 כפות סוכר חום
3 כפות סוכר לבן
קורט מלח
1 כוס שיבולת שועל
קורט קינמון
מעט קוקוס (לא חובה)

 

אופן ההכנה:

אופן הכנת הבננות וקרמל:

ממסים את הסוכר בסיר כבד עד קבלת קרמל זהוב. מוסיפים את הקינמון והבננות המיובשות ומכבים מיד את האש. מערבבים היטב עד שכל הבננות מצופות בקרמל.

אופן הכנת הדייסה:

1. מרתיחים בסיר את החלב, המים, שני סוגי הסוכר והמלח. מוסיפים את שיבולת השועל ומבשלים על אש נמוכה במשך 12 דקות.

2. מוסיפים את הקינמון ומערבבים כל הזמן עד קבלת דייסה סמיכה.

3. יוצקים את הדייסה לספלים או לקערות, מניחים מעל את הבננות המקורמלות ומעט מהקרמל המומס ומגישים חם. אפשר להוסיף מעט קוקוס.