דניס במחבת עם ירוקים מוקפצים בחמאת שום

| הכנה: שף איתן ששון | דרך האוכל

שילוב של דניס עם תרד, שעועית ירוקה ועשבי תיבול מניב מנה רעננה, עדינה, צבעונית וחגיגית

מצרכים:

ל-4 מנות:

לדגים:

8 יחידות פילה דניס

מלח, פלפל שחור

מעט שמן זית

לירוקים המוקפצים:

שמן זית לטיגון

50 גר' חמאה

5 שיני שום, קצוצות דק

500 גר' שעועית ירוקה, מנוקה וחלוטה במי מלח כ-2 דקות

1 חבילה תרד טרי, שטוף וממוין

1 צרור בזיליקום, מופרד לעלים

2 גבעולי נענע, מופרדים לעלים

מלח, פלפל שחור גרוס

מיץ מ-1 לימון

אופן ההכנה:

הירוקים המוקפצים:

1. מחממים מחבת או ווק על להבה גבוהה ומוסיפים מעט שמן זית ואת החמאה.

2. מוסיפים למחבת את השום, השעועית, התרד, הבזיליקום והנענע ומקפיצים במשך כ-2 דקות לחימום ולהשחמה קלה.

3. מתבלים את הירוקים במלח ובפלפל השחור הגרוס, מוסיפים את מיץ הלימון וממשיכים להקפיץ במשך עוד 2 דקות עד אידוי מלא של הנוזלים.

הדגים:

1. מחממים מחבת כבדה (אפשר טפלון), מתבלים את הדגים במלח ובפלפל משני הצדדים ומושחים בעדינות בשמן הזית.

2. מניחים במחבת מחצית מכמות הדגים על צד העור, צולים במשך 4-3 דקות על להבה בינונית-גבוהה, הופכים בזהירות וצולים דקה נוספת.

3. צולים במחבת את הדגים הנותרים ומגישים בליווי הירוקים המוקפצים.

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden