הדג כמו חמאה: מתכוני דגים מפנקים לפסח

סלמון בקראסט של עשבי תיבול. צילום: בן יוסטר
סלמון בקראסט של עשבי תיבול. צילום: בן יוסטר

כשחמאה דנית רכה ומעודנת פוגשת חומרי גלם איכותיים, הפסח הופך לחגיגה קולינרית עשירה. 
שני מתכוני דגים חלביים לחג טעים וקטיפתי במיוחד

88 שיתופים | 132 צפיות

תוכן שיווקי | וילי פוד

צילום בן יוסטר | סטיילינג תמר סגל | מתכונים אבי ביטון

קונפי לוקוס בקרמל 
פלפלים קלויים

קונפי לוקוס בקרמל פלפלים קלויים
קונפי לוקוס בקרמל פלפלים קלויים

קונפי היא שיטת בישול עתיקה. בעבר, כשלא היו אמצעי קירור, נהגו לבשל בשר או דגים בשמן וכך שמרו אותם חודשים ארוכים בתוך צנצנות. למרות השימוש הגבוה בחמאה במתכון, הדג לא שמן כלל, כי את החמאה אנחנו לא אוכלים אלא רק מבשלים בה, ולפיכך אפשר להשתמש בה פעם נוספת. נסו להכין דג בשיטה הזאת ותתמכרו לטעם.

החומרים ל–4–6 מנות

1 ק”ג פילה לוקוס מקומי
5 כפות מים
250 גר’ ממרח חמאה לורפק במליחות קלה
2 פרוסות לימון
2 ענפי תימין
1 עלה דפנה
4 גרגירי פלפל שחור שלם
מלח לפי הטעם

לקרמל פלפלים

3 פלפלים אדומים קלויים
Sera, חתוכים לקוביות
1 כף סוכר
4 כפות מים
1 כף ממרח חמאת לורפק במליחות קלה
מלח לפי הטעם

להגשה

חופן עלי תימין

אופן ההכנה

בסיר קטן שמים מים, ממרח חמאת לורפק, לימון ותבלינים ומחממים על אש נמוכה עד שהחמאה נמסה. מניחים את נתחי הדג בסיר ומבשלים בחום נמוך 
כ–15 דקות.

הקרמל פלפלים במחבת קטנה מחממים סוכר עד שהוא הופך לקרמל. מוסיפים למחבת את המים והפלפלים, מגבירים את האש ומבשלים כ–5 דקות. מוסיפים את ממרח החמאה ומורידים מהאש. ממליחים לפי הטעם.

הגשה מניחים במרכז הצלחת את הקרמל פלפלים ומעל מניחים את נתח הדג.

מקשטים בעלי תימין.

סלמון בקראסט של עשבי תיבול

סלמון בקראסט של עשבי תיבול
סלמון בקראסט של עשבי תיבול

סלמון הוא דג שיכול להתאים להמון מתכונים. הפעם שילבנו את הדג עם קראסט מעניין של עשבי תיבול שהבסיס שלו הוא קמח מצות שתורם רבות למנה בזכות הטעם הקלוי שלו, ועם החמאה נותן טעם מעודן לדג.

החומרים ל–4–6 מנות

1 ק”ג פילה סלמון פרוס ל–5 פרוסות

לקראסט התבלינים

2 כפות ממרח חמאת לורפק לייט 
ללא מלח
2 שיני שום כתושות
צרור פטרוזיליה קצוצה
צרור עירית קצוצה
5 כפות קמח מצות
מלח ופלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם

להגשה

עלי חסה טריים ושטופים
בצל סגול פרוס
חופן עגבניות שרי חצויות מתובלות במיץ לימון ומלח גס

אופן ההכנה

בקערה מערבבים את כל חומרי הקראסט. לוקחים 2 כפות תערובת ומהדקים על נתחי הסלמון. מניחים את הדגים המצופים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור בחום של 200 מעלות.

מגישים עם ירקות טריים לצד חרדל איכותי.