הסרטנים באים

צילום: עידו שחם
צילום: עידו שחם

עם בואם של החודשים הקרים בשנה, מגיעה גם עונת הסרטנים. אז איך מכינים אותם? מתכון לניוקי עם מולים וסרטנים שישאיר לכם טעם של עוד

88 שיתופים | 132 צפיות

במסעדת סיפו שבשוק הפשפשים מקיימים בכל שבוע ערב מולים וסרטנים, בו מוגשות מנות ברוסקטת מולים (39 ש"ח), ביסק סרטנים (56 ש"ח), ניוקי עם מולים וסרטנים בחמאה לבנה (69 ש"ח) ועוד.

מסעדת סיפו, רח' נחמן 3 תל אביב 03-6038121

ניוקי עם סרטנים ומולים:

ל 6-8 מנות:

ניוקי:

1.5 ק"ג תפו"א אפוי

85 גרם קמח

1.5 חלמונים

1/2 כף שטוחה מלח גס

רוטב חמאה לבנה:

1/2 1 בצלים לבנים מקולפים חתוכים גס

4 יח׳ פלפל אנגלי

3 עלי דפנה

1 בקבוק יין לבן (750 מ״ל)

1/2 1  ליטר ציר דגים

1/2 1  ליטר שמנת מתוקה

להרכבה:

1 סרטן נקי וחצוי

8 מולים

1 ארטישוק איטלקי חתוך לרבעים

חופן זיתי קלמטה (ללא גלעין)

1 עגבנייה חתוכה לרצועות (רק בשר העגבנייה)

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-250 מעלות. אופים את תפוח האדמה עד לריכוך.

2. מרוקנים את תפוח האדמה, מועכים לתוך קערה ושוקלים 450 גרם.

3. מערבבים לתוך 450 גרם פירה קמח, חלמון ומלח. מערבבים היטב, מגלגלים לנקניקים וחותכים לפיסות.

4. מביאים לרתיחה סיר עם מים ומבשלים את הניוקי מספר דקות עד שהם צפים.

5. מוציאים, מסננים ומעבירים למי קרח.

6. בסיר מבשלים בצל, פלפל אנגלי, עלי דפנה ויין לבן עד לצמצום נוזלי היין. מוסיפים שמנת מתוקה וציר דגים, מביאים לרתיחה ומבשלים עד לצמצום הכמות לחצי. מסננים במסננת דקה ושומרים.

7. מחממים תנור ל-200 מעלות ואופים את התנור על תבנית מרופדת נייר אפייה למשך 6 דקות.

8. במקביל, מחממים מחבת עם חמאה. מוסיפים את הניוקי וצורבים בעדינות. מוסיפים את המולים וכשהם נפתחים מוסיפים ארטישוק, זיתים וחצי כוס רוטב חמאה לבנה.

9. מעבירים לצלחת, מוסיפים את רצועות העגבניה ומקשטים בארוגולה.

 

צילום: עידו שחם
צילום: עידו שחם