וופל בלגי אמיתי

אוקיי, אז קניתם מכשיר להכנת וופל בלגי, ניסיתם את כל המתכונים שבחוברת המצורפת ויצא נחמד. וופל בלגי אמיתי זה עניין אחר

88 שיתופים | 132 צפיות

וופל בלגי אמיתי הוא סיפור שונה לגמרי מהגרסה התעשייתית, עשוי מבצק שמרים ולא מבלילה. בכל הוופליות בבלגיה רואים כדורי בצק ענקיים התופחים לאיטם מאחור. כשמזמינים וופל, פשוט לוקחים גוש בצק ומועכים אותו לתוך המכשיר, והוא יוצא בצורת עיגול קצת עקום, עם קרמל שחום המכסה את פניו. בבלגיה משתמשים ב"פניני סוכר" בגודל אפון המיועדות לקינוחים, ואנחנו נחליף אותן בקוביות סוכר. מומלץ להכין כמות וופלים גדולה ולהקפיא.

מצרכים:

ל-10 מנות:

  • 3 כוסות קמח
  • 1/2 כוס חלב, פושר
  • 3/4 קובייה שמרים טריים (או ½1 כפות שמרים יבשים, או 3/4 חבילה שמרית)
  • 2 ביצים
  • 1 חלמון
  • קורט מלח
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 200 גר' חמאה, רכה
  • 2 כוסות קוביות סוכר (אם אין, משתמשים ב-¼1 כוסות סוכר רגיל)

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה את כל הרכיבים מלבד החמאה וקוביות הסוכר. לשים על משטח מקומח עד לקבלת בצק חלק. אם צריך מוסיפים עוד מעט קמח או חלב.
  2. מניחים את הבצק בקערה, מכסים בניילון נצמד ומשהים במקום חמים כ-30 דקות.
  3. לשים את החמאה לתוך הבצק עד שהיא נספגת לחלוטין.
  4. מרסקים את קוביות הסוכר לפירורים גדולים ולשים לתוך הבצק.
  5. מחלקים את הבצק ל-10 כדורים ונותנים להם לנוח כ-15 דקות.
  6. מחממים מכשיר לוופל בלגי, מניחים במכשיר שני כדורים בכל פעם ואופים במשך 3 דקות.
  7. מגישים לבד או עם אבקת סוכר, קצפת, גלידה או פירות.