חגיגי, קליל וטעים: כרעיים ברוטב פטריות, ערמונים ובצלצלי שאלוט

כרעיים ברוטב פטריות, ערמונים ובצלצלי שאלוט. צילום: אנטולי מיכאלו
כרעיים ברוטב פטריות, ערמונים ובצלצלי שאלוט. צילום: אנטולי מיכאלו

כל בשלן יודע שחומרי גלם משובחים הם תנאי הכרחי למנה מוצלחת. הכנו לכם מתכון חגיגי וקל המבוסס על עוף טבעי, 
שגדל ללא אנטיביוטיקה וללא תוספת הורמונים של עוף טוב

88 שיתופים | 132 צפיות

תוכן שיווקי | עוף טוב

צילום אנטולי מיכאלו | סטיילינג אינה גוטמן | מתכונים רות אוליבר

החומרים ל־6 מנות

3 חבילות כרעיים חצויות מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה של עוף טוב (אפשר גם שלמות)
שליש כוס שמן קנולה
2 בצלים חצויים פרוסים לטבעות
1 חבילה בצלצלי שאלוט שלמים וקלופים
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
4 חבילות פטריות שלמות (רצוי מסוגים שונים: שמפיניון, פורטובלו, יער)
5 פטריות שיטקה טריות, חתוכות 
לרצועות דקות
2 חבילות ערמונים בוואקום
4 שיני שום פרוסות
2 כפות ממרח עגבניות מיובשות
4 כפות סילאן
½ כוס יין אדום
3 כפות רכז רימונים

להגשה

50 גר’ צנוברים קלויים
½ צרור עלי נענע קצוצים גס

אופן ההכנה

מחממים שמן בסיר רחב ושטוח ומטגנים בו את טבעות הבצל כ־5 דקות עד שהן נעשות שקופות ומתחילות להזהיב. מוסיפים את השאלוט, מתבלים במלח ובפלפל ומטגנים עוד 3 דקות עד שהשאלוט מתחילים להזהיב טיפה בשוליים.

מוסיפים לסיר פטריות וערמונים ומטגנים 
כ־4 דקות תוך כדי ערבוב.

מוסיפים את הכרעיים, השום, ממרח העגבניות, הסילאן, היין ורכז הרימונים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ־45 דקות או עד שהעוף מבושל.

מפזרים נענע וצנוברים מעל 
ומגישים חם.