גספצ'ו משמשים וסביצ'ה טונה

גספצ'ו משמשים מיובשים ותפוזים עם סביצ'ה טונה אדומה | צילום: בן יוסטר
גספצ'ו משמשים מיובשים ותפוזים עם סביצ'ה טונה אדומה | צילום: בן יוסטר

לאכול פירות יבשים בט"ו בשבט זה משעמם. השף גיא גמזו עם מתכון משגע לגספצ'ו משמשים מיובשים ותפוזים עם סביצ'ה טונה אדומה

88 שיתופים | 132 צפיות

מילה מהשף גיא גמזו: "החיבור המעניין והלא שגרתי בין סביצ'ה טונה למשמש ותפוז מתאים מאוד לט"ו בשבט"

החומרים ל־4 מנות

לגספצ'ו

2 כוסות מיץ תפוזים סחוט טרי

200 גר' משמשים מיובשים חתוכים לקוביות

חופן אורגנו או זעתר טרי

לסביצ'ה

200 גר' טונה אדומה חתוכה לקוביות קטנות מאוד

1 כפית ג'ינג'ר מגורר

1 פלפל צ'ילי אדום טרי פרוס

(לאוהבי החריף)

1 כף רוטב דגים (להשיג בחנויות מתמחות)

½1 כפות שמן זית

קורט מלח ים

2 כפות עירית קצוצה

אופן ההכנה

1. טוחנים את כל מרכיבי הגספצ'ו במעבד מזון עד קבלת מרקם סמיך. שומרים במקרר עד להגשה.

2. מערבבים את כל מרכיבי הסביצ'ה בקערה. מניחים תלולית סביצ'ה במרכז כל צלחת הגשה ויוצקים את הגספצ'ו מסביבה. מזלפים שמן זית ומגישים.