חרוסת בעבודת יד

חרוסת בעבודת יד. צילום: בן יוסטר
חרוסת בעבודת יד. צילום: בן יוסטר

חרוסת ביתית: בלנדר - אאוט, מכתש ועלי - אין. מתכון לחרוסת בעבודת יד שיעלה ניחוחות מבושמים על שולחן החג

88 שיתופים | 132 צפיות

האתגר בהכנת חרוסת טובה כמו שהכינו פה לפני אלף שנה הוא העובדה שאז לא היה חשמל ולכן לא היה בלנדר. אין כמו החוויה של כתישת המרכיבים עד לקבלת ממרח מבושם. זו חוויה נהדרת לכל המשפחה. אני ממליץ להשתמש אך ורק בחומרי גלם מקומיים, ויש לנו רבים ומעולים מהם.

מרכיבים

2 תפוחי עץ ירוקים מהגליל, קצוצים דק או מגוררים
1/2 כוס יין אדום יבש
1/2 כוס שקדים מקומיים
5 תמרים מקומיים
חופן צימוקים מעמק האלה

אופן ההכנה

1. מניחים את תפוחי העץ בקערה ומוסיפים את היין.
2. כותשים את השקדים בעלי ומכתש ומוסיפים להם את הצימוקים והתמרים וכותשים.
3. מערבבים את שתי התערובות ומשהים ללילה.