יינות מצויינים שישדרגו את סדר פסח
היינות המומלצים לפסח שיעזרו לכם לשרוד את הסדר, מהמנות הראשונות ועד לקינוחים. מדריך בהסבה לייננים
חג הפסח מגיע והשמחה גדולה. מי שיכול לברוח מהארץ כבר בוודאי מחכה על המזוודות. אם אתם דווקא מהמאושרים שנשארים כאן וגם זוכים לארח (או להתארח), הנה מגוון יינות שיעבירו לכם את הסדר בהנאה רבה.
מנות ראשונות
בלאן דה בלאן 2008, רמת הגולן
פתיחה קלאסית הראויה לחג עם יין מבעבע המתקרב באיכויותיו לשמפניה קטנה. רענן, מלא ריחות תפוחים ומצוין עם או בלי אוכל. זכרו לקררו היטב. 120 ש"ח
ויונייה 2014, יקב יתיר
יין מלא פרי, שמשתלב נפלא עם מנות דג וכבד קצוץ. 90 ש"ח
סוביניון בלאן 2015 קסיליארו די דיאבלו, קונצ'ה אי טורו
אם אתם לא מקפידים רק על יינות תוצרת הארץ בערב החג, לכו על האופציה הזו ותיהנו מיין רענן ומוצלח, שמתאים מאוד לסלטים וגם למנות שומניות יותר. 55 ש"ח
מנות עיקריות
פלור דה פרימוורה 2013, קפסאנס
אם אתם מחפשים יין כשר וטוב, נסו את היין הזה שעושה כאן את צעדיו הראשונים. אינו זול, אבל הוא מרגש מאוד ולא חייבים לשתות אותו בפסח הזה. אפשר בקלות לחכות ליציאת מצרים הבאה, או לזו של 2025. 200 ש"ח
גרנד וין 2013, יקב קסטל
היין הזה עשוי כמו יין צרפתי טוב: הוא מורכב, בעל חמיצות טובה ויש בו את כל המאפיינים שמרגיעים אותך מיד כשאתה פותח את הבקבוק ונותן את ההרחה הראשונה. יש בו הבטחה למשהו יציב, ברור וטוב, וההבטחה הזו מתגשמת במלואה ברגע שטועמים את היין. הקסטל הזה מרגש כי הוא ללא ספק מהיינות הישראליים הטובים שיצאו השנה. 230 ש"ח
אלול 2010, סוסון ים
בלנד של קברנה סוביניון, פטי סירה וסירה – שלושה זנים שאין ביניהם קשר "מסורתי". יש לו ריחות כבדים וטובים, עם ניואנסים בשרניים, בוגרים ולא שגרתיים. זה יין שמעורר בך לרגע ספק, אך אחרי שהפה מתרגל, הוא מעלה חיוך רחב. אינו מיועד להולכים בתלם ולאלו ששותים "רק כוס מדי פעם". גם זה, כמו הגרנד וין, הוא מהטובים שביינות ישראל. 130 ש"ח
ולור 2010, אמפורה
אם אתם מחפשים יין יקר, אבל כזה שיעניק תמורה מלאה למחיר, קנו את הוולור. זהו יין גדול בכל מובן, לא רק במחיר. 500 ש"ח
קינוחים
גוורצטרמינר כרם שעל 2009, כרמל
יין קינוח לבן קלאסי: גוורצטרמינר פרחוני ומתוק, שמתאים מאוד לאוכל מתובל – אפילו לחזרת – וכמובן גם למנות מתוקות שמבוססות על פרי. 90 ש"ח
יין קינוח אדום, ויתקין
היין מורכב מתערובת של יינות משש שנות בציר, מחוזק בברנדי ל-18 אחוז ועשוי כמו בפורטוגל ובדרום צרפת. הוא נעים, עשיר בטעמי פרי יבש ושוקולד ואינו כבד מדי. מצוין לקינוחים מסוג זה. 130 ש"ח
וינטג' פורט 1997, סנדמן
אם כבר ארוחה גדולה, למה לא ללכת על הדבר האמיתי ולסיים בפורט טוב. היינות הבסיסיים של סנדמן, אחד מבתי הפורט הוותיקים, נמכרים ב-50–75 ש"ח. הפורט וינטג' שלהם הוא יין קינוח עשיר ומורכב יותר. קררו אותו מעט והגישו עם גבינה כחולה איכותית, ומרוב הנאה תשכחו מההגדה הארוכה, עד לשנה הבאה. 125 ש"ח
צילומים יח"צ