מתמנגלים: הטיפים שיכינו אתכן למנגל

חג הבשר. יום העצמאות | צילום: דניה ויינר
חג הבשר. יום העצמאות | צילום: דניה ויינר

כמה זמן מראש כדאי להדליק את המנגל, אילו נתחים מומלצים לצלייה ואיזה טריק קטן ישדרג את הטעם של השיפודים? רגע לפני יום העצמאות קבלו את כל הטיפים למנגל מושלם, כולל מתכונים מנצחים

88 שיתופים | 132 צפיות

הנתחים המנצחים: חלקי הבשר המומלצים ביותר למסיבת המנגל שלכם

 

אסאדו צלעות בקר בחיתוך מיוחד. נתח הדורש צלייה אטית בחום נמוך (כשהרשת ממוקמת גבוה מעל הגחלים), ולכן כדאי להתחיל את הכנתו מראש.

נתח קצבים נתח שמקורו בסרעפת, נקרא גם רוטפלש. שמו נובע מהאגדה כי הקצבים שומרים אותו לעצמם.

אנטריקוט נתח הנמצא בין הצלעות וחביב במיוחד על חובבי הבשר השמן.

סינטה נתח המותן, קלאסי להכנת סטייקים וגם רוסטביף.

טיבון החלק שבו נפגשים במלוא גודלם הפילה והסינטה על העצם.

זו לא חגיגת בשרים בלי נתח עסיסי | צילום: דניה ויינר
זו לא חגיגת בשרים בלי נתח עסיסי | צילום: דניה ויינר

כללי האצבע למנגל המושלם:

מדליקים את המנגל חצי שעה מראש.

מברישים את הרשת היטב במברשת ברזל.

משמנים את הרשת במעט שמן או שומן.

מפזרים את הפחמים באופן שווה בכל שטח המנגל.

מוציאים את הבשר מהמקרר שעה לפני ההכנה.

לא מתבלים את הבשר מראש.

הופכים את הבשר ברגע שהוא מתחיל “להזיע" (כשרואים טיפות על פניו).

שיפודי שקדי עגל | צילום: דניה ויינר
שיפודי שקדי עגל | צילום: דניה ויינר

שיפודי שקדים

החומרים

500 גר' שקדי עגל מנוקים משומן

מלח, פלפל שחור

רוטב טריאקי

שומשום קלוי

אופן ההכנה

חותכים את השקדים לקוביות ומשפדים בשיפודי מתכת. צולים על המנגל בכל הצדדים. מתבלים במלח ובפלפל ומושחים במעט רוטב טריאקי. בוזקים את השומשום.

 

למתכונים נוספים ליום העצמאות:

פלפלים על האש

סלט חסות

קוקטייל בניחוח ישראלי 

חציל על האש

 

הכנה ומתכונים: מוטי חי הבשרים של זלמן, צילום: דניה ויינר, סטיילינג: דיאנה לינדר

Meda, הפרחים 17 רשפון, medashop.co.il

בלו בנדנה ה׳ באייר 52 תל אביב, 03־6021686

הבשרים של זלמן הוא אטליז המתמחה בטיפול מקצועי בבשר טרי הכולל פירוק ויישון של הבשר על חלקיו השונים. במקום מכינים גם מוצרים ייעודיים למנגל ונמכרים גם מוצרי גורמה נלווים (תבלינים, שמנים ומעדנים). שד' ירושלים 20 יפו; ניסים אלוני 10 מגדלי יו תל אביב.