סטיקי טופי פודינג

סטיקי טופי פודינג | צילום: בן יוסטר
סטיקי טופי פודינג | צילום: בן יוסטר

קינוח סטיקי טופי פודינג עשיר מיוחד לט"ו בשבט של השפית קונדיטורית איריס גלזר ממסעדת Aria

88 שיתופים | 132 צפיות

החומרים ל־2 תבניות אינגליש קייק:

 

175 גר' תמרים מיובשים מגולענים קצוצים גס

1 כפית סודה לשתייה

¼1 כוסות מים רותחים

50 גר' חמאה

1/3 כוס (80 גר') סוכר חום בהיר

1/3 כוס (80 גר') סוכר חום כהה

2 ביצים גדולות

1 כוס+½3 כפות (175 גר') קמח

1 כפית אבקת אפייה

קורט ציפורן

75 גר' אגוזי פקאן קלויים וקצוצים

לרוטב טופי

115 גר' חמאה

1/3 כוס (80 גר') סוכר חום בהיר

½2 כפות (40 גר') סוכר חום כהה

1/2 כוס+2 כפות (150 גר') שמנת מתוקה

[tmwdfpad]

סטיקי טופי פודינג | צילום: בן יוסטר
סטיקי טופי פודינג | צילום: בן יוסטר

להגשה

גלידת וניל

חופן מלח גס

אופן ההכנה

1. משרים בקערה את התמרים, הסודה לשתייה והמים הרותחים.

2. מערבלים בקערת מיקסר את החמאה והסוכרים עד קבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים בהדרגה את הביצים. 3. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, הציפורן והפקאנים ומערבלים רק עד שהמרכיבים נטמעים בתערובת.

מוסיפים לקערה את התמרים עם הנוזלים ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה.

4. יוצקים את התערובת לתבניות ואופים במשך 40 דקות בתנור שחומם מראש ל־170 מעלות. העוגה מוכנה כשקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.

רוטב הטופי

מחממים את מרכיבי הרוטב על אש קטנה עד שהחמאה נמסה. מגבירים את האש לבינונית ומסמיכים את התערובת במשך 3 דקות עד שהיא מצפה את גב הכף.

ההגשה

מניחים את העוגה בצלחת הגשה, מניחים לצדה כדור גלידת וניל, מזלפים את רוטב הטופי ובוזקים מעט מלח גס.