סלט ירוק עונתי

סלט ירוק עונתי. צילום: בן יוסטר
סלט ירוק עונתי. צילום: בן יוסטר

סלט ירוק פשוט ומקומי שהכי טוב לאכול בידיים, עם תיבול מיוחד - שמן שומשום שנוצר אחרי טחינת השומשום לטחינה, בדיוק כפי שהיו מייצרים שמן לפני אלף שנה

88 שיתופים | 132 צפיות

המרכיבים
1 חסה טרייה
1 צרור עלים ירוקים טריים (רוקט, תרד, גרגיר נחלים, פטרוזיליה או כוסברה)
עלים מענף אזוב טרי
1 חופן שקדים ירוקים טריים פרוסים
1 בצל סגול פרוס
1 לימון
מלח, סומאק
שמן שומשום בכבישה קרה

אופן ההכנה
מניחים את כל העלים בקערה (אני מעדיף מגש רחב מקערה. הרבה יותר קל לאכול סלט ממשטח שטוח). מפזרים את השקדים הירוקים ופרוסות הבצל. סוחטים את הלימון על העלים ובוזקים מלח וסומאק לפי הטעם. מערבבים היטב ומחכים כמה דקות. מזלפים את שמן השומשום ומערבבים.