תבשיל פול ירוק

תבשיל פול ירוק. צילום: בן יוסטר
תבשיל פול ירוק. צילום: בן יוסטר

כולנו מניחים מרור בקערת ליל הסדר, אבל ישנה גם אופציה אחרת - חסת המצפן, שמוסיפים לתבשיל פול ירוק יחד עם מרווה ולימון כבוש

88 שיתופים | 132 צפיות

המרכיבים
1 צרור גדול של עלי חסת המצפן
2 בצלים בינוניים, קצוצים
שמן זית איכותי
300 גר' פול ירוק טרי (או שקית פול ירוק טרי קפוא)
עלים מענף מרווה טרייה
50 גר' לימונים כבושים
מלח

אופן ההכנה
1. חולטים את עלי העולש כמה דקות במים רותחים, מסננים וסוחטים.
2. מאדים את הבצלים במחבת עם מעט שמן זית. מוסיפים למחבת את עלי העולש, הפול הירוק ועלי המרווה, מערבבים ומבשלים במחבת פתוחה במשך 15 דקות.
3. קוצצים את הלימונים הכבושים ומוסיפים לתבשיל לקראת סיום הבישול. מתבלים במלח ומערבבים.