לחמניות גבינה (בואיקוס)

לחמניות גבינה | צילום: סטודיו דן לב
לחמניות גבינה | צילום: סטודיו דן לב
88 שיתופים | 132 צפיות

מרכיבים ל-25-30 לחמניות | קל

½2 כוסות (350 גר') קמח
שקית אבקת אפייה
גביע גבינה לבנה 5% טרה
200 גר' חמאה מומסת טרה
100 גר' בולגרית 5% משק צוריאל מפוררת
200 גר' גבינה צהובה מגורדת נׂעם 28%
אופציה: 10־15 זיתים ירוקים מגולענים וקצוצים/10 עגבניות מיובשות קצוצות/קוביות גבינה קשה מעושנת (80־100 גר')

לציפוי
1 ביצה טרופה
שומשום לפיזור

 [tobutton text="%22%u05E7%u05D5%u05E4%u05D5%u05E0%u05D9%20%u05D4%u05E0%u05D7%u05D4%20%u05DC%u05E9%u05D1%u05D5%u05E2%u05D5%u05EA%20%22" link="%22http%3A//www.tara.co.il/%25D7%2598%25D7%25A8%25D7%2594/%25D7%2594%25D7%2598%25D7%2591%25D7%2595%25D7%25AA%22" theme="pink" target="blank" wrap="p" ]

 

אופן הכנה

1. מחממים תנור ל־190 מעלות.

2. מערבבים את כל החומרים יחד. כשהתערובת אחידה ונעימה למגע יוצרים 25־30 כדורים. אם רוצים טומנים בכל כדור זיתים/עגבניות מיובשות/גבינה קשה מעושנת.

3. מברישים את הכדורים בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום.

4. אופים בתנור החם עד להזהבה (לא לאפות יותר מדי כדי שהבואיקוס לא יאבדו את העסיסיות שלהם).

5. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

 

בואיקוס

[tobutton text="%22%u05E7%u05D5%u05E4%u05D5%u05E0%u05D9%20%u05D4%u05E0%u05D7%u05D4%20%u05DC%u05E9%u05D1%u05D5%u05E2%u05D5%u05EA%20%22" link="%22http%3A//www.tara.co.il/%25D7%2598%25D7%25A8%25D7%2594/%25D7%2594%25D7%2598%25D7%2591%25D7%2595%25D7%25AA%22" theme="pink" target="blank" wrap="p" ]

לאתר הבית של טרה

[tmwdfpad]