יאמי: פרנץ' טוסט אולטימטיבי עם שוקולד, תותים ושמנת חמוצה

פרנץ' טוסט ממולא בשוקולד, עם תותים ושמנת חמוצה. צילום: סטודיו דן לב
פרנץ' טוסט ממולא בשוקולד, עם תותים ושמנת חמוצה. צילום: סטודיו דן לב

פרנץ' טוסט בשבת בבוקר הוא אחד מהדברים היותר טובים שהחיים יכולים להציע, אז ביקשנו מהשף חיים כהן את המתכון האולטימטיבי לפינוק הזה. לגזור, לשמור ולהכין למי שאוהבים

88 שיתופים | 132 צפיות

 

מתכון שכיף להכין למי שאוהבים בשבת בבוקר או סתם ביום חול של פינוק. את התותים ניתן להחליף בכל פרי שאוהבים, כיד הדימיון הטובה עליכן – כולל בננה, פירות יער, שזיף וכו'.

מרכיבים ל-4 מנות | קל־בינוני

1 חלת בריוש
50 גר' חמאה
גנאש שוקולד
250 גר' שוקולד מריר %60 מוצקי קקאו
מכל שמנת מתוקה %38

בלילה
מכל שמנת מתוקה %38
1 ביצה
1 חלמון
1 מקל וניל (או כפית תמצית וניל)
1 כף אבקת סוכר
תותים
250 גר' תותים שטופים, מנוקים מגבעולים וחצויים ל־2
1 כף סוכר

הגשה
גביע שמנת חמוצה 15%

פרנץ' טוסט ממולא בשוקולד, עם תותים ושמנת חמוצה. צילום: סטודיו דן לב
פרנץ' טוסט ממולא בשוקולד, עם תותים ושמנת חמוצה. צילום: סטודיו דן לב

עוד מתכונים מפנקים
פאי שוקוקוקוס מושלם שמכינים בצ'יק של קרין גורן
ברולה אוראו אישי לא מהעולם הזה
מתכון לבראוניז הכי טובים ברשת, באחריות

 

אופן הכנה

תותים
1. בקערה שמים את התותים והסוכר ונותנים להם לנוח יחד בטמפרטורת החדר כשעה.

גנאש שוקולד
1. בסיר, על אש נמוכה, ממסים שמנת ושוקולד עד שמתקבל מרקם חלק. מסירים מהאש ומעבירים לשק זילוף.

בלילה
1. מערבבים את כל חומרי הבלילה.

בריוש
1. פורסים את החלה לפרוסות בעובי של 2.5 ס"מ (2.5 אצבעות) ובעזרת סכין עושים כיס (חריץ).

2. מזליפים את גנאש השוקולד לתוך כיס הבריוש וטובלים את הבריוש בבלילת השמנת למשך כ־30 שניות מכל צד.

3. במחבת ממסים חמאה ומטגנים את הבריוש משני הצדדים עד לקבלת צבע חום זהוב (אם השוקולד בורח, לא נורא).

הגשה
1. מקציפים בעזרת מזלג את השמנת החמוצה (כמו שטורפים ביצה) כדי שתהיה אוורירית ובעלת מרקם חלק. מניחים את הבריוש על צלחת הגשה ומפזרים מעל באופן חופשי שמנת חמוצה ותותים ואם רוצים מתפנקים בעוד גנאש שוקולד.