חג בראש אחר

מנות אסייתיות מיוחדות המשלבות את סמלי החג המוכרים יכולות לגוון את שולחן החג ולעשות אותו קליל ושמח יותר. להשלמת החוויה החליפו את היינות בבירות מתאימות המאזנות את הטעמים

88 שיתופים | 132 צפיות

אוכל אסייתי אהוב מאוד על רבים מאיתנו. הוא צבעוני, אקזוטי ובעל עושר מרכיבים וטעמים. עם זאת, הוא אינו משתלב בקלות עם יין. בדרך כלל מתאימים למנות אסייתיות יין לבן בעל רמת חמיצות גבוהה, אשר עומד בפני עושר הטעמים האופייני למטבח זה אך לא מאפיל עליהם.

בירה מהווה חלופה טובה מיין לליווי ארוחה אסייתית. לבירות מאפייני טעם מגוונים היכולים להשתלב עם הטעמים האסייתיים על ידי הדגשתם או דווקא על ידי היותם מנוגדים להם. כך למשל בירה יכולה לאזן חריפות ולהפוך אותה לטעם נעים הממלא את חלל הפה או להוסיף רעננות חמצמצה למנות דגים.

קארי כתף כבש עם תמרים ותמרהינדי לצד אורז בסמטי

 

קארי כתף כבש עם תמרים ותמרהינדי לצד אורז בסמטי

חומרים ל־6 מנות:

לכתף כבש

1 נתח כתף כבש במשקל

½2 ק"ג

10 שיני שום

1 פחית קרם קוקוס

מלח גס, פלפל שחור

 

לאורז:

4 כפות שמן סויה

½2 כוסות אורז בסמטי

2 יחידות פלפל אנגלי

4 עלי דפנה

1 כפית מלח

1 כפית סוכר

4 כוסות מים חמים

 

לקארי תמרים:

5 כפות שמן סויה

1/2 כוס משחת קארי צהוב

2 כפות ג'ינג'ר קצוץ

1 כפית צ'ילי אדום קצוץ

2 יחידות למון גראס (החלק הלבן בלבד) קצוץ

4 כוכבי אניס

2 מקלות קינמון

1/2 כוס מים

3 פחיות קרם קוקוס

12 תמרים מזן מג'הול מגולענים וחתוכים לקוביות

1 חופן נענע

1 חופן כוסברה

2 כפות רוטב תמרהינדי

מלח

אופן ההכנה:

1. מכינים את כתף הכבש: חורצים חורים עם סכין בנתח ומכניסים לכל חור שן שום. מושחים את הנתח בקרם הקוקוס, מתבלים במלח ובפלפל וצולים בתבנית במשך 15 דקות בתנור שחומם מראש ל־250 מעלות. מוציאים את הנתח מהתנור, מנמיכים את החום ל־180 מעלות, אוטמים את התבנית ברדיד אלומיניום וממשיכים לבשל בתנור במשך שעתיים־שעתיים וחצי. מפרקים את הבשר מהעצם, חותכים לקוביות קטנות ושומרים בצד.

2. מכינים את האורז: מחממים את השמן בסיר ומטגנים את האורז עם הפלפל אנגלי ועלי הדפנה. מתבלים במלח ובסוכר, מוסיפים את המים החמים, מכסים ומנמיכים את האש למינימום. מבשלים במשך 17 דקות, מכבים ומשהים סגור במשך 20 דקות לפחות.

3. מכינים את הקארי: מחממים שמן בסיר ומטגנים את משחת הקארי במשך 2 דקות. מוסיפים את הג'ינג'ר, הצ'ילי, הלמון גראס, האניס והקינמון ומטגנים קלות. מוסיפים את המים וקרם הקוקוס ומרתיחים. מוסיפים את התמרים, עשבי התיבול, רוטב התמרהינדי והמלח ומכבים את האש.

4. מוסיפים את קוביות הכבש לתבשיל הקארי ומחממים על אש בינונית עד לרתיחה. מגישים לצד האורז.

רול דף סויה, סטיקי רייס ותפוח בדבש

 

רול דף סויה, סטיקי רייס ותפוח בדבש

חומרים ל־6 מנות:

לאורז:

2 כוסות אורז גלוטוני (סטיקי רייס תאילנדי)

3 כוסות מים להשריה + 1/2 כוס מים לבישול

קורט מלח

4 כפות סוכר דקלים

1 פחית קרם קוקוס

 

לתפוח בדבש:

1 כוס מים

4 כפות דבש

2 תרמילי הל

2 מסמרי ציפורן

2 תפוחי עץ מגולענים וחתוכים לשישיות

1 מנגו חתוך לרצועות

6 דפי סויה

אופן ההכנה:

1. מכינים את האורז: משרים את האורז במי ההשריה למשך 90 דקות. מוסיפים את מי הבישול, מלח, 1 כף סוכר דקלים ו־100 מ"ל קרם קוקוס ומרתיחים באטיות כשהסיר חצי סגור. מנמיכים את האש ומבשלים במשך 15 דקות. מכבים ומשהים את האורז סגור במשך 15 דקות לפחות.

2. מחממים את חלב הקוקוס שנותר, מוסיפים את סוכר הדקלים שנותר ומערבבים. מוסיפים את האורז בהדרגה תוך כדי ערבוב. מכבים את האש ומשהים את האורז סגור במשך 10 דקות לפחות.

3. מכינים את התפוח בדבש: מרתיחים את המים בסיר עם הדבש, התבלינים והתפוחים. מנמיכים את האש לחום בינוני ומבשלים במשך 12 דקות, עד שהתפוחים רכים אך לא מתפרקים. מסננים את התפוחים ושומרים את הסירופ.

4. בכל דף סויה מפזרים ומהדקים את האורז כך שייווצר שטיח אורז דק ושווה בכל הצדדים. מניחים במרכז שטיח האורז את התפוחים והמנגו, מגלגלים בזהירות ומהדקים. פורסים את הרול ל־8 ומגישים עם הסירופ בצד.

כדורי דגים תאי סטייל עם חזרת צנוניות

כדורי דגים תאי סטייל עם חזרת צנוניות

חומרים ל־6 מנות:

לכדורי דגים:

800 גרo פילה דג לבן (מושט, דניס) טחון

2 כפות כוסברה קצוצה

2 כפות נענע קצוצה

1 בצל סגול קצוץ

1 גבעול למון גראס (החלק הלבן בלבד) קצוץ דק

1 צ'ילי אדום קצוץ ללא גרעינים

5 כפות רוטב דגים תאילנדי

2 כפות רוטב סויה

1/2 כפית מלח

1 ביצה

14 שיפודי יקיטורי

 

לחזרת:

10 צנוניות מגוררות בפומפייה

5 כפות רוטב דגים תאילנדי

מיץ מליים אחד

1 כפית סוכר שטוחה

3 פרוסות צ'ילי

ליים פרוס להגשה

אופן ההכנה:

1. מכינים את כדורי הדגים: מערבבים את כל המרכיבים היטב עד קבלת תערובת יציבה יחסית.

2. מרתיחים 4 כוסות מים בסיר. יוצרים מהתערובת כדורי דג קטנים (במשקל של 30־40 גר' כל אחד) ושולקים אותם במים הרותחים במשך 30 שניות. מעבירים למי קרח. מוציאים את הכדורים ממי הקרח ומשפדים על השיפודים.

3. מכינים את החזרת: מערבבים את כל המרכיבים עד קבלת תערובת אחידה. מעבירים למקרר למשך שעתיים.

4. מחממים מחבת פסים עם מעט שמן סויה וצולים את השיפודים במשך 2 דקות בכל צד. מגישים עם חזרת הצנוניות ופרוסות הליים.

 

 

סום טאם רימונים

סום טאם רימונים

חומרים ל־6 מנות:

1 כפית פלפל שאטה קצוץ

14 תרמילי שעועית ירוקה טרייה (לא מבושלת)

10 עגבניות שרי חצויות

2 כפות סוכר דקלים מגורר

מיץ מליים אחד

1 ק"ג פפאיה ירוקה חתוכה לרצועות דקות וארוכות

1 חופן בוטנים קלויים קצוצים

½1 כפות עלי כוסברה

1/3 כוס רוטב דגים

1 חופן גרגירי רימון

אופן ההכנה:

1. כותשים בעלי ומכתש את פלפל השאטה, השעועית, העגבניות וסוכר הדקלים. מוסיפים את מיץ הליים וכותשים היטב. מוסיפים את הפפאיה, הבוטנים, הכוסברה ורוטב הדגים ומערבבים היטב.

2. מוסיפים את גרגירי הרימון, מערבבים היטב ומגישים.

מסעדות מינה טומיי מרקט בחיפה ובתל אביב מזמינות את הסועדים לאירוח אסייתי מושלם דרך מסע קולינרי בין הטעמים, הצבעוניות, הניחוחות והאותנטיות של מזרח אסיה. השף משה בדישי יצר בהן מנות לא מתחכמות תוך הקפדה על איכות וטריות חומרי הגלם, התבלינים ושיטות הבישול המסורתיות