חדשות אוכל: היכונו לסתיו טעים

עוגת גבינה עם שוקולד, אוכמניות, פולי קקאו, תותים מיובשים, תאנים ונענע | מתוך עמוד הספייסבוק Tamar Tabak - Chef Pâtissier
עוגת גבינה עם שוקולד, אוכמניות, פולי קקאו, תותים מיובשים, תאנים ונענע | מתוך עמוד הספייסבוק Tamar Tabak - Chef Pâtissier

מוזיאון ויסקי חווייתי, תפריט טעימות מהמטבח הערבי העילי, מסעדת גורמה ירושלמית, סדנת בישול תאילנדי של מקצוענים, קוקטייל בטייק אווי ועוד חידושים ובילויים שינעימו את ימי הסתיו

88 שיתופים | 132 צפיות

 

שובר גבולות

השף עומר עילואן מציג מנות חדשות בתפריט טעימות מקיף

אחרי מקבץ החגים והאוכל המסורתי הגיע הזמן לרענון שורות עם משהו שונה. התפריט החדש במסעדת עלה גפן מתמקד במטבח הערבי העילי. השף עומר עילואן, שהתמחה במסעדות בגרמניה, נחשב לאחד מבכירי הז'אנר. הוא אוהב שילובים לא שגרתיים ומחבר בין אוכל סורי־חלבי ומצרי לטכניקות ולטעמים מאירופה. התוצאה: מנות מקוריות וצבעוניות בדגש על ירקות ועלים עונתיים (שמחה גדולה לצמחונים ולטבעונים), וגם בשרים ופירות ים בגרסאות מעניינות. כדי לאפשר לאורחים להתרשם מהראייה הקולינרית שלו הרכיב עילואן כמה אופציות לארוחת טעימות של חמש, שבע או שמונה מנות בטווח מחירים של 220־300 ש"ח לאדם.
שד' ההסתדרות 271 מתחם iway קריית אתא, 04-6293746

סינטה חלאבית של עומר עילואן | צילום: אנטולי מיכאלו
סינטה חלאבית של עומר עילואן | צילום: אנטולי מיכאלו
קוקי סאן ג'אק של עומר עילואן | צילום: אנטולי מיכאלו
קוקי סאן ג'אק של עומר עילואן | צילום: אנטולי מיכאלו

תזכרי את פריז

העוגות והממתקים המושקעים שהקונדיטורית תמר טבק מעלה לעמוד הפייסבוק שלה עושים לנו נעים בבלוטות

Tamar Tabak – Chef Pâtissier ממתיק את הפיד עם עוגות, טארטים ושאר תופינים בסטייל פריזאי. טבק (30) למדה קונדיטוריה אצל אסטלה במסלול נרחב שכלל לימודים בצרפת, ומיד בסיומו היא התקבלה לסטז׳ במסעדת Les Bacchanales המכוכבת. עם חזרתה לארץ היא עבדה בטוטו תחת הקונדיטורית סאני דרעי. כיום היא עובדת כקונדיטורית עצמאית ומחכה לפתוח מקום משלה. עד אז אפשר ליהנות מהיצירות המצולמות המגרות.

טראפלס שוקולד מריר/קרמל בציפוי אבקת פירות יער | מתוך עמוד הספייסבוק Tamar Tabak – Chef Pâtissier
טראפלס שוקולד מריר/קרמל בציפוי אבקת פירות יער | מתוך עמוד הספייסבוק Tamar Tabak – Chef Pâtissier
תותים לנצח | מתוך עמוד הספייסבוק Tamar Tabak – Chef Pâtissier
תותים לנצח | מתוך עמוד הספייסבוק Tamar Tabak – Chef Pâtissier

מלבק משלנו

סדרת הסינגל ויניארד של יקבי כרמל מתרחבת

סדרת הפרימיום הגבוהה של יקבי כרמל, שמוכיחה את עצמה בארץ ובתחרויות בחו"ל, מתפתחת עם זן חדש בסדרה – מלבק. היין מופק מענבי הזן מכרם אדמון שבגליל העליון. מקורו של הזן בבורדו ובעמק הלואר הצרפתיים, והוא משמש כזן המוביל ביינות ארגנטינה. ליינות מלבק צבע עמוק ועוצמתי והם עשירים בניחוחות ובטעמים, עם סיומת רכה ומהנה. 139 ש״ח

מלבק אדמון מסדרת הסינגל ויניארד של יקבי כרמל
מלבק אדמון מסדרת הסינגל ויניארד של יקבי כרמל

מים שקטים

שחקן חדש בשוק הטונה הישראלי

אֹסם משווקת את המותג פסיפיקו, המבוסס על דגי טונה מהאוקיינוס השקט, ואינו מכיל חומרים משמרים. הטונה עשירה בוויטמינים ובמינרלים, בחלבון ובאומגה 3

טונה פסיפיקו בשמן צמחי
טונה פסיפיקו בשמן צמחי
טונה פסיפיקו במי מלח
טונה פסיפיקו במי מלח

לא לראותו בלבד

מתחם שרונה מתחדש במוזיאון ויסקי ייחודי עם טעימות מגוונות ואוכל תואם

תערוכת הוויסקי לייב שהתקיימה לפני כמה חודשים הוכיחה שלמשקה האצילי יש אוהדים בישראל – והרבה. לאחרונה נפתח במנהרה טמפלרית במתחם שרונה ה־Whiskey Bar Museum, היכן שפעל במאה ה־19 יקב מקומי. במקום מוצגים יותר מ־1,000 סוגי ויסקי באווירת מרתף יין אירופי. הוויסקי, שמגיע ממדינות עולם ישן (סקוטלנד, אירלנד) וחדש (הונג קונג, הודו) מוצע לטעימות בכוסות מיוחדות (גלנקיירן) המדגישות את הארומה והטעמים של המשקה. צרכנים כבדים יותר מוזמנים לרכוש בקבוקים ולשתות במקום, בתשלום דמי חליצה. כדאי להציץ גם בתפריט האוכל ולבחור מנות שמותאמות לטעמי הוויסקי העשירים. המלצה שלנו: סינטה מעושנת פרוסה דק עם בצל שרוף וקרם סלק, שהולכת מעולה עם לאפרויג או לגאבולין מעושנים.
דוד אלעזר 27 תל אביב, 03-9551105

מוזיאון הוויסקי במתחם שרונה | צילום: מיטל סלומון
מוזיאון הוויסקי במתחם שרונה | צילום: מיטל סלומון

תאילנדית למתקדמים

שחף שבתאי, השף של מסעדת ניטן תאי, ילמד אתכם להכין מנות אקזוטיות בסדנה חווייתית

כדי לדייק בבישול אסייתי לא מספיק להקפיץ כמה דברים במחבת, ובשביל לפצח את סוד הטעמים צריך הדרכה מאיש מקצוע מנוסה. כך נולד הרעיון לכיתת אמן שמעביר שחף שבתאי, מהשפים הישראלים המצליחים בעולם, עם רשימת תארים מפה ועד בנגקוק. בסדנה בת שעתיים במסעדת ניטן תאי התאילנדית ההוט־קוטורית הוא מוליך את חובבי המטבח האסייתי בדרך שכולה חומרי גלם אקזוטיים, טיפים יעילים, צבעים, ריחות והסברים בגובה העיניים. התלמידים קוצצים, מקפיצים ומתבלים בעבודת צוות ובאווירה של יחידה מובחרת. הסשן מסתיים בארוחת שלוש מנות וקוקטייל, שגם אותו לומדים להכין בהדרכת צוות המיקסולוגים של המסעדה. את הרטבים והתבלינים אפשר לרכוש במקום ולשחזר את החוויה בבית באופן נאמן למקור.
350 ש"ח לאדם, בתיאום מראש 03-5600555

שחזור חווית הניטן תאי באופן נאמן | צילום: יונתן בן חיים
שחזור חווית הניטן תאי באופן נאמן | צילום: יונתן בן חיים
בישול אסייאתי מקצועי | צילום: יונתן בן חיים
בישול אסייאתי מקצועי | צילום: יונתן בן חיים

 

איזה לחץ

סיר לחץ חדש של חברת טפאל

הסיר מצויד בטיימר חכם ובידית בטוחה המאפשרת לפתוח ולסגור את הסיר ביד אחת, והוא שומר על 75% מערך הוויטמינים והמינרלים במזון. 1379־1609 ש"ח 

סיר הלחץ החדש של חברת טפאל
סיר הלחץ החדש של חברת טפאל

 

טייק איט איזי

לא בא לכם לצאת מהבית בשביל דרינק? אל דאגה – הקוקטייל יגיע עד פתח דלתכם

גם כשמזג האוויר הסתווי עושה חשק להישאר בבית, אתם לא חייבים לוותר על קוקטייל מקצועי. הבר התל אביבי דאבל סטנדרט מביא את הקוקטיילים עד הדלת בעזרת חנות וירטואלית ראשונה לקוקטיילים מבוקבקים. מעכשיו אפשר לקבל את המוחיטו בלוסום, הסאני מרגריטה ושאר החברים שיצר המיקסולוג יותם שילה עם שליח ובמחיר ממש נגיש: 29 ש"ח לבקבוק של 250 מ"ל (לעומת כ־50 ש"ח בממוצע לקוקטייל בבר). הקונספט מתאים גם למסיבות במשרד, חתונות ואירועים משפחתיים, רק לנער ולהגיש. עלות המשלוח 18 ש"ח, ובקנייה מעל 150 ש"ח המשלוח חינם.

מרגריטה בבית גם כשגשום בחוץ | סיוון הורביץ
מרגריטה בבית גם כשגשום בחוץ | סיוון הורביץ

אוויר הרים

מסעדת הרברט סמואל הירושלמית מספקת חוויה החוצה את גבולות הארוחה

המסעדה נפתחה לפני כמה חודשים במלון בעל אותו שם במרכז הבירה. הדרמנו כדי לבקר במקום וחזרנו נרגשים. לא רק בזכות המנות, שהפגינו את יכולתו של השף אורן ירושלמי לעמוד במגבלות הכשרות בצורה יוצאת דופן ולהציג מנות יפהפיות ומעולות, אלא גם הודות לעיצוב הייחודי של המסעדה הממוקמת בקומה 11 של המלון ומאפשרת לצפות על העיר מגבוה מתוך החלל הכהה המעוטר בתקרה עם עיטורי רקמת זהב אתנית. למרות הקור הירושלמי, אל תוותרו על ביקור במרפסות שבצדי המסעדה לריחוף מעל הנוף האורבני הפרוש ממול.
שמאי 25 ירושלים

רביולי ירושלמי בהרברט סמואל ירושלים | צילום: שירן כרמל
רביולי ירושלמי בהרברט סמואל ירושלים | צילום: שירן כרמל
טרטר דג גספאצ'ו בהרברט סמואל ירושלים | צילום: שירן כרמל
טרטר דג גספאצ'ו בהרברט סמואל ירושלים | צילום: שירן כרמל
הרברט סמואל ירושלים | צילום: שירן כרמל
הרברט סמואל ירושלים | צילום: שירן כרמל

לחמניות אחרי הגשם

משאית אוכל מעוצבת שמגישה באנס ממולאות התמקמה בפתח תקווה

טרנד משאיות האוכל שכבש את העולם מתחיל להכות שורשים גם בישראל. מסעדת אויאמה בפתח תקווה חוגגת יום הולדת עשירי ולכבוד המאורע משיקה באן טראק – משאית שמתמחה בלחמניות המאודות שגם הן כבר טרנד בזכות עצמן. רונן ואלון מילינגר, מבעלי המסעדה, העלו את תרבות אוכל הרחוב הססגונית של המזרח לארץ בעזרת האמנים קובי דוידר ואדם יהלומי, שמתמחים בשיפוץ רכבים והפיכתם לפוד טראקס. במטבח הקטנטן שבמשאית מכינים באן עוף, בקר, שרימפס או צמחוני שמוגשים עם חמוצים אסייתיים או צ'יפס, והמחיר: 38 ש"ח למנה (שתי לחמניות).
דרך רבין 17 מתחם יכין פתח תקווה, 03-9235368

הבאן טראק היא התירוץ המושלם לנסוע לפ"ת | צילום: שי בן אפרים
הבאן טראק היא התירוץ המושלם לנסוע לפ"ת | צילום: שי בן אפרים

שיק קולינרי

שרשראות שנחטפות כמו בייגלה חם

הפורצלן פרעצל של אמנית הקרמיקה עדן חברוני הוא כל מה שצריך באקססורי מוצלח: שיקי, מלא הומור ולא נצפה על הצוואר של כל אחת. 230 ש"ח, בחנות ויטרינה במוזיאון תל אביב ובאתר

פרעצל בייגל של אמנית הקרמיקה עדן חברוני
פרעצל בייגל של אמנית הקרמיקה עדן חברוני

 

קסם הפסטה

מכונה ייעודית תכין לכם פסטה בבית תוך דקות ספורות

הפיליפס פסטה מייקר ישנה את כל מה שחשבתם עד עכשיו על הכנת פסטה טרייה בבית; במקום לערבב, ללוש ולרדד שוב ושוב, מכניסים למכונה קמח, מים וביצים, לוחצים על התוכנית הרצויה וממתינים כמה דקות עד לקבלת הפסטה. המכונה מייצרת ספגטי, פנה, פטוצ'יני או דפי לזניה על ידי דסקיות מתחלפות, והיא מצוידת בחותכן לקביעת האורך הרצוי. אפשר לבחור את כמות הפסטה המבוקשת, ובחומרי הגלם ניתן לגוון עם קמחים שונים (כולל קמח ללא גלוטן) ובהשמטת הביצים עבור טבעונים.
1,990 ש"ח, ברשתות החשמל ובחנויות המובחרות

פיליפס פסטה מייקר
פיליפס פסטה מייקר

 

סיר הסירים

סירי הברזל המפורסמים של Le Creuset השתכנו בחנות הדגל הישראלית של המותג

המותג הצרפתי Le Creuset שקיים משנת 1925 נחשב לאיקוני, בעיקר בכל הקשור לסירים. שפים מהאיי ליסט ופודיז כאחד נשבו בקסם של הכלים שעשויים ברזל יצוק בעבודת יד, שעושה טוב לסטייקים ולתבשילים בבישול ארוך. חנות הדגל הראשונה בארץ של המותג נפתחה לפני כמה חודשים בקניון עזריאלי בתל אביב, ומלבד ליין הברזל היצוק יש בה סירים ומחבתות מפלדת אלחלד, כלים בציפוי נון סטיק, תבניות קרמיקה כפריות, טאג'ינים וקנקני תה הורסים. 250־1,897 ש"ח, 03-7395399

סירי הברזל המפורסמים של המותג Le Creuset
סירי הברזל המפורסמים של המותג Le Creuset
ליין מגוון בחנות הדגל של המותג Le Creuset
ליין מגוון בחנות הדגל של המותג Le Creuset

 

משימה אפשרית

השף-קונדיטור אור חיימוביץ מצליח לייצר קינוחים טבעוניים מושקעים במסעדת משק ברזילי

תשאלו כל שף והוא יודה שגם כיום, עם מגוון המוצרים שיש בשוק, קינוחים טבעוניים ברמה גבוהה הם עדיין אתגר קשה לפיצוח. במשק ברזילי גייסו למשימה את השף-קונדיטור אור חיימוביץ, שמצליח להראות שכשרוצים הכל אפשרי. בתפריט הקינוחים החדש הוא עובד עם קמחי טף, כוסמין וכוסמת, פשתן טחון, פירות אורגניים טריים, גבינות מאגוזים ועוד פתרונות יצירתיים, שמניבים מנות מושקעות שקשה לעמוד בפניהן. את חלק מהקינוחים אפשר להזמין מראש ולקחת הביתה, ועל הדרך שווה להצטייד בלחמים, בעוגות ובמאפים טבעוניים תוצרת קונדיטוריית הבית.
אחד העם 6 תל אביב, 03-5166329

אור חיימוביץ למשק ברזילי מביא לנו קינוחים טבעוניים ברמה גבוהה | צילום: בן יוסטר
אור חיימוביץ למשק ברזילי מביא לנו קינוחים טבעוניים ברמה גבוהה | צילום: בן יוסטר

 

בלי לחץ

סיר חדש שובר את המיתוסים על סירי לחץ ומצטיין בבטיחות, בחדשנות ובעיצוב

סיר הלחץ Sizzle של חברת ROSO תפס מקום של כבוד במטבח שלנו בזכות מכסה זכוכית שמאפשר לראות מה קורה בזמן הבישול, משהו שבשאר סירי הלחץ אפשר רק לחלום עליו. עוד פיצ'רים שהופכים אותו לנחשק הם מנגנון חכם שמאפשר פתיחה וסגירה של המכסה ביד אחת, ושסתום ייחודי שבעזרתו אפשר לפתוח את המכסה בקלות בכל רגע נתון כדי להוסיף תבלינים ונוזלים. אם כל זה לא מספיק, הסיזל נחשב לסיר הלחץ הבטיחותי בעולם שאף פעם לא יגלוש ולא יתפוצץ, וזכה בפרסי חדשנות ועיצוב בתערוכות בין לאומיות.
8 ליטרים 899 ש"ח, 6 ליטרים 799 ש"ח. 20 אחוז הנחה על המחיר לכבוד ההשקה, להשיג בארקוס קאזה ובחנויות כלי הבית המובחרות

סיר הלחץ Sizzle של חברת ROSO הוא הסיר המצטיין שלנו
סיר הלחץ Sizzle של חברת ROSO הוא הסיר המצטיין שלנו