מה מתבשל: מנות חדשות ומומלצות

האיט פלייס של השדרה. מלגו ומלבר | צילום: איל זלצברג
האיט פלייס של השדרה. מלגו ומלבר | צילום: איל זלצברג

לטעום גורמה טבעוני, להתנסות בתפריט נטול סוכר וגלוטן ולהתפנק במגוון מנות מעושנות: המסעדות הכי מעניינות החודש. יאללה, להזמין מקום

88 שיתופים | 132 צפיות

יש דברים בגו

אחרי כמה שינויים מרעננים הפכה מסעדת מלגו ומלבר לאיט פלייס של האזור

רוטשילד פינת מרמורק הוא לוקיישן שתמיד קורים בו דברים, גם כשהמחאות בהפסקה. מלגו ומלבר, בר־מסעדה שנפתח לפני כשנתיים בטון קצת מקרטע, מוסיף צבע לסביבה ונחשב כרגע למקום הכי מדליק בשדרה. אחרי שינויים בהרכב השותפים התמקמו במטבח מוטי טיטמן ואור מיכאלי, שפים עם עבר עשיר במסעדות מישלן. הם הגדירו קו קולינרי שמבוסס בעיקר על דגים ופירות ים טריים וטכניקות מהמטבח המולקולרי, חיבור שמניב פרזנטציות יפהפיות והרבה עניין בצלחת. שירות ידידותי ויודע, קוקטיילים מדוגמים ומוזיקה שעושה את האווירה משלימים את החבילה למקום שמתאים לבילוי קליל ולא מעונב. לא פלא ששפים רבים מגיעים לכאן לסגור את הלילה.

שדרות רוטשילד 142 תל אביב, 03-6314214

אזור עישון

במסעדת הלנה תוכלו לטעום מנות עם מגוון חומרי גלם מעושנים

מסעדת הלנה שבנמל קיסריה הוסיפה לאחרונה לתפריט מגוון מנות המבוססות על טכניקות של שימור, כבישה ועישון קר וחם – טכניקה שהפכה כבר לטרנד. אהבנו במיוחד את הסלמון המעושן בעץ דובדבן על קייל שרוף וקרם פרש שומר ואת הקלמרי המקומי הצרוב עם סליקורניה ושום קונפי על ריזוטו שחור מעושן ברוטב פורצ'יני. עוד מנה שהיא בגדר חובה אם אתם כבר במקום היא מולים בסיידר תפוחים ובייקון נורמנדי, שהכרזנו עליה בפה מלא כמנת המולים הטובה שטעמנו.

נמל קיסריה, 04-6101018

מגוון מנות המבוססות על טכניקות של שימור, כבישה ועישון קר וחם. הלנה בנמל | צילום: שרית גופן
מגוון מנות המבוססות על טכניקות של שימור, כבישה ועישון קר וחם. הלנה בנמל | צילום: שרית גופן

 

סוף לקיפוח

חובבי הנטול גלוטן ומעריצי התזונה הפליאוליתית יכולים למצוא את מבוקשם במסעדות

אחרי הטבעונות המסעדנים מתחילים להתייחס לעוד "אוכלוסיות מיוחדות". הראשון שמרים את הכפפה בגזרת הנטול גלוטן הפופולרית הוא השף שאול בן אדרת, שהשיק במסעדת התרנגול הכחול תפריט ללא גלוטן וסוכר. הרעיון עלה לאחר טיפול גמילה מוצלח שאשתו עברה במכון אברהמסון, ובן אדרת לקח על עצמו את האתגר ויצר בשת"פ עם המכון תפריט מגוון המוגש כארוחה עסקית (119 ש"ח).בצד השני של הסקאלה עומדת ארוחת פליאו שמוגשת כל יום שני בערב במסעדת NG. בתפריט שש מנות בשר ועוף בדרגות צלייה משתנות (185 ש"ח).

התרנגול הכחול ניסים אלוני 10 תל אביב, 03־5443349

NG אחד העם 6 תל אביב, 03־5167888

תפריט ללא גלוטן וסוכר בתרנגול הכחול | צילום: מתן כץ
תפריט ללא גלוטן וסוכר בתרנגול הכחול | צילום: מתן כץ

 

ארוחת פליאו כל יום שני בערב ב- NG | צילום: בן יוסטר
ארוחת פליאו כל יום שני בערב ב- NG | צילום: בן יוסטר

הטבעונות על פי משה

מסעדת מסה מצטרפת לגל הגורמה הטבעוני עם תפריט מגובש של מנות שף ייחודיות

מה שהחל במסעדת מסה כ"כל יום ראשון יש תפריט טבעוני" והמשיך כעסקית טבעונית, התפתח כעת לתפריט טבעוני מגובש שמוגש בכל שעות היום. השף אביב משה לא טבען את התפריט הרגיל אלא יצר מנות חדשות שיגרמו גם ללא טבעונים לחשב מסלול מחדש. כל שמונה המנות, מתוכן שתיים עיקריות ושני קינוחים, לא נופלות לבורות של שעמום ובאנליה. ארטישוקים על גריל פחמים מוגשים עם קראנץ' חומוס – מיני כדורי פלאפל חמודים – בקרם פורצ'יני חמצמץ; פולנטה עם פורטובלו מקבלת מתיקות מעודנת מסילאן; וריזוטו כמהין בחלב קוקוס, תרד, אפונה טרייה וקרוטונים מפגין קטיפתיות עילאית. המהלך הוא אקט מעצים ומשמעותי עבור קהילת הטבעונים הרחבה, והתפריט של מסה מוכיח שגורמה טבעוני הוא מושג חי, בועט ומהפנט.

MESSA, רחוב הארבעה 19, תל אביב 03-6856859

תפריט המוכיח שגורמה טבעוני הוא מושג חי, בועט ומהפנט. מסה | צילום: איליה מלניקוב
תפריט המוכיח שגורמה טבעוני הוא מושג חי, בועט ומהפנט. מסה | צילום: איליה מלניקוב

מקסיקני וקוריאני נכנסים למסעדה

דייגו סאן משלבת בין שני המטבחים שנראה שהקשר ביניהם מקרי בהחלט

אחרי גל המסעדות המקסיקניות שהציף את תל אביב הגיע הזמן לדבר הבא. דייגו סאן המקסיקוריאנית נשענת על טרנד מארצות הברית וליתר דיוק מקוריאה טאון, שכונה בלוס אנג'לס שבה חיים יחד מהגרים מקסיקנים שחצו את הגבול ותושבים ממוצא קוריאני. קבוצת שותפים מתחום חיי הלילה והשף אסף דוקטור ממסעדת האחים הרימו את הכפפה ופתחו בר־מסעדה שמערבב את מטבחי המזרח הרחוק ומרכז אמריקה. בתפריט שמעוצב כפנזין אפשר למצוא טורטייה סביצ'ה, פופקורן פאד תאי ומנות בר אקלקטיות לצד קוקטיילים על בסיס פירות שמוגשים עם שמשיות מיניאטוריות בדיוק כמו באייטיז. הפן ההומוריסטי־טראשי נמשך גם בעיצוב שמחבר אלמנטים כמו גולגולות מיום המתים המקסיקני והקמע היפני הצ'יזי של חתול שמנופף לשלום. מקום צבעוני, שמח ולא יקר, בדיוק מה שצריך כדי לקבל את פני האביב באופטימיות.

המשביר 2 תל אביב, 03-5531557

בר־מסעדה שמערבב את מטבחי המזרח הרחוק ומרכז אמריקה. דייגו סאן | צילום: אנטולי מיכאלו
בר־מסעדה שמערבב את מטבחי המזרח הרחוק ומרכז אמריקה. דייגו סאן | צילום: אנטולי מיכאלו

אביב מתעורר

העונה הנעימה של השנה דורשת לעבור למנות שלא מכבידות על הגוף והמצפון. הנה הבחירות שלנו

מנה ראשונה סובה טונה – סלט קר מאטריות סובה וקוביות טונה טרייה, מלפפון, בצל ירוק ואדממה. מנת פתיחה קלילה בסגנון יפני. 39 ש"ח.

מועדון הקצינים מונטיפיורי 31 תל אביב, 03-6851155

סובה טונה של מועדון הקצינים | צילום: עודד מרום
סובה טונה של מועדון הקצינים | צילום: עודד מרום

מנה עיקרית רביולי תרד בר וחוביזה שהשף ניר צוק מלקט בעצמו. מוגש במסגרת תפריט אביבי. 60 ש"ח.

בית קורדליה הצורפים 14 יפו העתיקה, 03-5184668

רביולי תרד בר וחביזה של קורדליה | צילום: טלי דולין
רביולי תרד בר וחביזה של קורדליה | צילום: טלי דולין

מנה אחרונה מרנג רך במילוי קרם פטיסייר עם מרק תותים, מקרונים ופירות אדומים. ביס אחרון בפירות החורף. 42 ₪.

ווסט סייד הירקון 19 במלון רויאל ביץ' תל אביב, 03-7405054

מרנג רך במילוי קרם פטיסייר של ווסט סייד | צילום: אנטולי מיכאלו
מרנג רך במילוי קרם פטיסייר של ווסט סייד | צילום: אנטולי מיכאלו