חזה עגל בדבש וחרדל

מתכון עם הרבה יין, שבסופו גם הצעה מושלמת לתוספת

88 שיתופים | 132 צפיות

 

החומרים:

  • 1.8 ק"ג חזה עגל, חתוך לקוביות גדולות
  • 1 בקבוק יין לבן

למשרה:

  • 1/2 בקבוק יין לבן
  • 2 כפות דבש
  • 2 כפות חרדל דיז'ון
  • 2 כפות עלי טרגון טריים
  • קורט מלח
  • קורט פלפל לבן

אופן ההכנה:

  1. מערבבים היטב את חומרי המשרה. מושחים על הבשר ומעסים אותו היטב. משהים בכלי זכוכית במקרר במשך 12 שעות, והופכים מדי פעם.
  2. מוציאים את הבשר מהמשרה (שומרים את התערובת), מנגבים ומניחים על רשת בתוך תבנית. צולים 15 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. בתנור רגיל הופכים פעם אחת לאחר 10 דקות, בתנור טורבו אין צורך להפוך.
  3. מוציאים מהתנור ומנמיכים את הטמפרטורה ל-180 מעלות. שופכים את השומן שהצטבר בתבנית ומניחים בה את הבשר ללא רשת.
  4. אופים במשך שעה ורבע עד שעה וחצי, כך שהבשר יהיה שחום ופריך מבחוץ אך רך מבפנים. מרטיבים את הנתח כל 10 דקות במשרה ששמרנו, כך שעד סוף הצלייה הנוזל ייגמר, אבל לא ייווצר עודף נוזלים (כדי שהבשר ייצלה ולא יתבשל). מוציאים לצלחת הגשה.
  5. מוציאים מהתבנית בזהירות את השומן, ללא נוזלי הצלייה. מניחים את התבנית על להבה בינונית, מוסיפים יין לבן, מקרצפים את התחתית ומצמצמים את הנוזל לרוטב סמיך. מגישים עם הבשר.

ומה עם התוספת?
מתבלים בטטה או ארטישוק ירושלמי, מוסיפים שום ועוטפים בנייר כסף. צולים בתנור 45 דקות בחום של 200 מעלות.