חטיף בריאות

חטיף בריאות עם פירות יבשים, חלופה לחטיף ממותק ותעשייתי

חלבי / בשרי
פרווה
דרגת קושי
בינוני
כשרות
כשר
זמן הכנה
ללא ערך
סוג המנה
קינוחים
סוג מטבח
ללא ערך

החומרים:

  • 180 גרם קמח שיפון
  • 120 גרם קמח לבן
  • 230 גרם מים
  • 120 גרם ביגה – תערובת של 60 גרם מים ו-60 גרם קמח ששהה במשך יום במקרר
  • 2 גרם שמרים יבשים
  • 9 גרם מלח
  • 85 גרם דבש
  • 170 גרם תפוחים מיובשים
  • 130 גרם צימוקים
  • 75 גרם אגוזי פקאן

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את הקמחים השונים, המים, הביגה, השמרים, המלח והדבש עד לקבלת בצק אחיד.
  2. מוסיפים את הפירות והאגוזים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מחלקים את התערובת לאצבעות ארוכות, מניחים על תבנית אפייה המכוסה בנייר אפייה ומחכים כשעתיים לתפיחת הבצק.
  4. מחממים מראש את התנור בטמפרטורה של 250 מעלות, ולאחר הכנסת התבנית מפחיתים את החום ל-230 מעלות ואופים במשך כ-15 דקות.

באדיבות מאפיית "לחם טאטי"

מצרכים:

  • 180 גרם קמח שיפון
  • 120 גרם קמח לבן
  • 230 גרם מים
  • 120 גרם ביגה – תערובת של 60 גרם מים ו-60 גרם קמח ששהה במשך יום במקרר
  • 2 גרם שמרים יבשים
  • 9 גרם מלח
  • 85 גרם דבש
  • 170 גרם תפוחים מיובשים
  • 130 גרם צימוקים
  • 75 גרם אגוזי פקאן

אופן ההכנה:

מערבבים את הקמחים השונים, המים, הביגה, השמרים, המלח והדבש עד לקבלת בצק אחיד.

מוסיפים את הפירות והאגוזים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

מחלקים את התערובת לאצבעות ארוכות, מניחים על תבנית אפייה המכוסה בנייר אפייה ומחכים כשעתיים לתפיחת הבצק.

מחממים מראש את התנור בטמפרטורה של 250 מעלות, ולאחר הכנסת התבנית מפחיתים את החום ל-230 מעלות ואופים במשך כ-15 דקות.

באדיבות מאפיית "לחם טאטי"




תגובות

Silence is Golden