חטיפי בריאות ביתיים

| מירי ארזי, רשת "מתוקה"

למה לקנות חטיף מעובד כשאפשר להכין בבית חטיף טרי ובריא יותר? מתכון לתחליף טעים וקל להכנה לחטיפי אנרגיה קנויים

* אפשר לאלתר בפיצוחים ובתיבול לפי טעמכם, אך יש לשמור על יחסי הכמויות.

כשר, קל, מהיר, פרווה

החומרים לכ-30 חטיפים בינוניים – בתבנית של: 30X40

  • 4 ביצים גדולות (מס' 1)
  • 1 כוס סוכר חום כהה
  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • 1 כף קינמון טחון
  • 1/4 כפית מוסקט טחון
  • 3/4 כוס קמח מלא, מנופה
  • ½2 כוסות שיבולת שועל (קוואקר ולא אינסטנט)
  • 1/2 כוס שומשום
  • 1/2 כוס קוקוס
  • 1/2 כוס (50 גר') פיסטוקים, קצוצים גס
  • 1/2 כוס (50 גר') אגוזי לוז שלמים
  • 1/2 כוס (50 גר') אגוזי פקאן, קצוצים גס
  • 100 גר' צימוקים קטנים כהים/ חמוציות
  • 1 כפית קליפת תפוז, מגוררת

כלי עזר:

  • תבנית 30X40
  • מערוך/קלף
  • סכין חדה/קלף מתכת
  • קערת ערבוב גדולה
  • כף עץ
  • מטרפה

אופן ההכנה:

1. טורפים בקערה גדולה את הביצים, הסוכר והשמן במשך כדקה, עד המסת הסוכר. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים בעזרת כף עץ לתערובת אחידה.

2. מעבירים את הבצק לתבנית משומנת ומרופדת בנייר אפייה ומשטחים בעזרת האצבעות. מכסים בנייר אפייה נוסף ומהדקים את הבצק בעזרת מערוך/קלף לקבלת משטח אחיד.

3. מסירים מהבצק את נייר האפייה ואופים בתנור שחומם ל-155 מעלות במשך כ-20 דקות.

4. מוציאים מהתנור וחותכים בעזרת סכין/קלף מתכת לגודל הרצוי (ברים מלבנים/ריבועים/מיני בר).

5. מחזירים את התבנית לאפייה נוספת של חצי שעה לייבוש. מצננים היטב ומחלצים את החטיפים מהתבנית.

מצרכים:

כ-30 חטיפים בינוניים – בתבנית של: 30X40

  • 4 ביצים גדולות (מס' 1)
  • 1 כוס סוכר חום כהה
  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • 1 כף קינמון טחון
  • 1/4 כפית מוסקט טחון
  • 3/4 כוס קמח מלא, מנופה
  • ½2 כוסות שיבולת שועל (קוואקר ולא אינסטנט)
  • 1/2 כוס שומשום
  • 1/2 כוס קוקוס
  • 1/2 כוס (50 גר') פיסטוקים, קצוצים גס
  • 1/2 כוס (50 גר') אגוזי לוז שלמים
  • 1/2 כוס (50 גר') אגוזי פקאן, קצוצים גס
  • 100 גר' צימוקים קטנים כהים/ חמוציות
  • 1 כפית קליפת תפוז, מגוררת

* אפשר לאלתר בפיצוחים ובתיבול לפי טעמכם, אך יש לשמור על יחסי הכמויות.

כלי עזר:

  • תבנית 30X40
  • מערוך/קלף
  • סכין חדה/קלף מתכת
  • קערת ערבוב גדולה
  • כף עץ
  • מטרפה

אופן ההכנה:

1. טורפים בקערה גדולה את הביצים, הסוכר והשמן במשך כדקה, עד המסת הסוכר. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים בעזרת כף עץ לתערובת אחידה.

2. מעבירים את הבצק לתבנית משומנת ומרופדת בנייר אפייה ומשטחים בעזרת האצבעות. מכסים בנייר אפייה נוסף ומהדקים את הבצק בעזרת מערוך/קלף לקבלת משטח אחיד.

3. מסירים מהבצק את נייר האפייה ואופים בתנור שחומם ל-155 מעלות במשך כ-20 דקות.

4. מוציאים מהתנור וחותכים בעזרת סכין/קלף מתכת לגודל הרצוי (ברים מלבנים/ריבועים/מיני בר).

5. מחזירים את התבנית לאפייה נוספת של חצי שעה לייבוש. מצננים היטב ומחלצים את החטיפים מהתבנית.

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden