חלבה ביתית

מתכון לחלבה ביתית שמומלץ להוסיף לה שברי שוקולד או פירות יבשים

88 שיתופים | 132 צפיות

החומרים:

  • 345 גר' (1/2 1 כוסות) סוכר
  • 5 חלבונים
  • 1/2 כוס דבש מחומם
  • 200 גר' (1 כוס) שקדים מולבנים חתוכים גס
  • 100 גר' תערובת של ממתקי פירות יבשים קצוצים (לא חובה)

אופן ההכנה:

  1. מקציפים את הסוכר עם החלבונים עד שהסוכר נמס.
  2. מוסיפים את הדבש המחומם ומבשלים על האש תוך כדי בחישה כ- 20 דקות.
  3. כאשר התערובת מתחילה להיות סמיכה, מוסיפים לתוכה את השקדים המולבנים וממתקי הפירות היבשים.
  4. מורידים את התערובת מהאש ומניחים על פלטה רטובה מעט, מצופה בנייר אורז (או נייר פרגמנט משומן).
  5. מכסים את התערובת בנייר אורז ועליו מניחים משקולות למשך לילה שלם.
  6. מורידים את המשקולות וחותכים לריבועים.