חלבה ביתית
מתכון לחלבה ביתית שמומלץ להוסיף לה שברי שוקולד או פירות יבשים
88 שיתופים | 132 צפיות
החומרים:
- 345 גר' (1/2 1 כוסות) סוכר
- 5 חלבונים
- 1/2 כוס דבש מחומם
- 200 גר' (1 כוס) שקדים מולבנים חתוכים גס
- 100 גר' תערובת של ממתקי פירות יבשים קצוצים (לא חובה)
אופן ההכנה:
- מקציפים את הסוכר עם החלבונים עד שהסוכר נמס.
- מוסיפים את הדבש המחומם ומבשלים על האש תוך כדי בחישה כ- 20 דקות.
- כאשר התערובת מתחילה להיות סמיכה, מוסיפים לתוכה את השקדים המולבנים וממתקי הפירות היבשים.
- מורידים את התערובת מהאש ומניחים על פלטה רטובה מעט, מצופה בנייר אורז (או נייר פרגמנט משומן).
- מכסים את התערובת בנייר אורז ועליו מניחים משקולות למשך לילה שלם.
- מורידים את המשקולות וחותכים לריבועים.