חמין צמחוני

|

שפית עמית דונסקוי | צלם: כפיר חרבי

מי אמר שחייבים לשים בשר בחמין? לפניכם מתכון נפלא לחמין צמחוני

צלם: כפיר חרבי

מצרכים:

החומרים ל-10 מנות:

3 כפות שמן קנולה
2 בצלים, חתוכים לקוביות
1 כוס שעועית לבנה שהושרתה במים במשך לילה
1 כוס שעועית חומה שהושרתה במים במשך לילה
4 כפות פפריקה מתוקה
מלח, פלפל שחור
10 תפוחי אדמה, מקולפים וחצויים
2 בטטות, מקולפות וחצויות
10 ביצים
1 כף דבש
6 כוסות מים רותחים
2 שקיקי תה
1 כוס גריסי פנינה שהושרו במים במשך לילה
2 עלי דפנה
1 שן שום

אופן ההכנה:

1. מחממים את השמן בסיר כבד ורחב ומטגנים קלות את הבצלים עד הזהבה. מוסיפים את שני סוגי השעועית, הפפריקה המתוקה, המלח והפלפל ומערבבים בעדינות.

2. מניחים מעל את תפוחי האדמה, הבטטות והביצים.

3. מערבבים את הדבש במים ויוצקים אותם לסיר. מוסיפים את שקיקי התה, מרתיחים ומבשלים במשך 40 דקות.

4. מניחים את גריסי הפנינה בשקית "קוקי", מתבלים אותם במלח, פלפל שחור, עלי הדפנה ושן השום ומניחים את השקית בסיר החמין. 5 מעבירים את הסיר מכוסה היטב לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות למשך שעתיים. מורידים את החום ל-100 מעלות ומשאירים את הסיר בתנור במשך לילה.

 

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden