חצילים בסלסת עגבניות, פטרוזיליה ובצל סגול

צלם: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: ענת לבל
צלם: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: ענת לבל

מתכון קל להכנה למנה ראשונה מנצחת: חצילים בסלסת עגבניות שעושים הרבה רושם

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

החומרים ל-4 מנות:

3 עגבניות, מרוקנות מתוכן וחתוכות לקוביות
1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה
1 בצל סגול קטן, קצוץ
2 שיני שום, כתושות
3 כפות שמן זית
מיץ מ-1/2 לימון
מלח, פלפל שחור
2 חצילים
3-2 כפות צנוברים, קלויים

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה את העגבניות, הפטרוזיליה, הבצל הסגול, השום, שמן הזית, מיץ הלימון והתבלינים. טועמים ומתקנים תיבול.

2. קולים את החצילים על אש ישירה בכל הצדדים עד שהם מתרככים וחוצים אותם. מערבבים מעט ("מאווררים") את תוכן החצילים אך משאירים אותו בתוך הקליפה.

3. מעבירים את החצילים לצלחת הגשה ומפזרים עליהם את הסלסה והצנוברים ומגישים.