חצילים ממולאים בבשר, בורגול וצנוברים

מתכון לארוחת צהריים ממלאת, צבעונית ויצירתית

חומרים

  • 6 חצילים בגודל בינוני לא קלופים
  • 5 כפות שמן זית

למילוי

  • 1/2 ק"ג בשר בקר טחון
  • 1 כוס בורגול מושרה 20 דקות במים ומסונן
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 5 שיני שום כתושות
  • 1 כף נענע טרייה קצוצה דק
  • 1 כף פטרוזיליה טרייה קצוצה דק
  • 2 כפות צנוברים קלויים
  • 1 קופסת שימורי עגבניות כתושות (400 גר' ללא נוזלים)
  • 5 כפות שמן זית
  • 2 כפות אבקת מרק בשר
  • מלח ופלפל שחור גרוס טרי, כורכום וקארי

לרוטב

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 קופסאות שימורי עגבניות כתושות
  • 5 שיני שום כתושות
  • 2 כפות אבקת מרק בשר
  • מלח, פלפל שחור גרוס טרי, כורכום, קארי
  • 2 ליטר מים רותחים

אופן ההכנה

  • מרוקנים את החצילים מתוכנם בעזרת קולפן ומניחים בצד.

המילוי

  1. שמים בקערה גדולה את הבשר טחון, הבורגול, הבצל, השום, הנענע, הפטרוזיליה, הצנוברים, העגבניות הכתושות, שמן הזית, אבקת המרק והתבלינים.
  2. מערבבים היטב ומפוררים את גושי הבשר בעזרת מזלג.

הרוטב

  1. שמים בקערה עמוקה את העגבניות כתושות, שיני השום, אבקת המרק, התבלינים, המים הרותחים והשמן ומערבבים היטב.
  2. מחממים 5 כפות שמן זית בסיר גדול שיכיל בנוחות את החצילים.
  3. כאשר השמן חם מניחים את החצילים בסיר ויוצקים מעליהם את רוטב העגבניות.
  4. מבשלים מכוסה על אש בינונית 30 דקות.
  5. מעבירים את הסיר לאש קטנה ומבשלים 30 דקות נוספות.
  6. בודקים מדי פעם אם חסרים נוזלים ומוסיפים מעט מים רותחים במידת הצורך.

מתוך: מגזין מסע עולמי

לעשיית מנוי, לקבלת גיליון מתנה

12.02.07
(עודכן ב – 20.01.09)

מצרכים:

  • 6 חצילים בגודל בינוני לא קלופים
  • 5 כפות שמן זית

למילוי

  • 1/2 ק"ג בשר בקר טחון
  • 1 כוס בורגול מושרה 20 דקות במים ומסונן
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 5 שיני שום כתושות
  • 1 כף נענע טרייה קצוצה דק
  • 1 כף פטרוזיליה טרייה קצוצה דק
  • 2 כפות צנוברים קלויים
  • 1 קופסת שימורי עגבניות כתושות (400 גר' ללא נוזלים)
  • 5 כפות שמן זית
  • 2 כפות אבקת מרק בשר
  • מלח ופלפל שחור גרוס טרי, כורכום וקארי

לרוטב

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 קופסאות שימורי עגבניות כתושות
  • 5 שיני שום כתושות
  • 2 כפות אבקת מרק בשר
  • מלח, פלפל שחור גרוס טרי, כורכום, קארי
  • 2 ליטר מים רותחים

אופן ההכנה:

מרוקנים את החצילים מתוכנם בעזרת קולפן ומניחים בצד.

המילוי

  1. שמים בקערה גדולה את הבשר טחון, הבורגול, הבצל, השום, הנענע, הפטרוזיליה, הצנוברים, העגבניות הכתושות, שמן הזית, אבקת המרק והתבלינים.
  2. מערבבים היטב ומפוררים את גושי הבשר בעזרת מזלג.
  3. ממלאים כל חציל במילוי בעזרת הידיים. מקפידים לא לדחוס את המילוי יתר על המידה.

הרוטב

  1. שמים בקערה עמוקה את העגבניות כתושות, שיני השום, אבקת המרק, התבלינים, המים הרותחים והשמן ומערבבים היטב.
  2. מחממים 5 כפות שמן זית בסיר גדול שיכיל בנוחות את החצילים.
  3. כאשר השמן חם מניחים את החצילים בסיר ויוצקים מעליהם את רוטב העגבניות.
  4. מבשלים מכוסה על אש בינונית 30 דקות.
  5. מעבירים את הסיר לאש קטנה ומבשלים 30 דקות נוספות.
  6. בודקים מדי פעם אם חסרים נוזלים ומוסיפים מעט מים רותחים במידת הצורך.

תגובות

Silence is Golden