חצילים ממולאים מהאי לסבוס

בגבינה, עשבי תיבול ורוטב זהוב

האי לסבוס אמנם זכה לפרסומו בנסיבות אחרות, אולם החצילים האלה מהווים עילה מספקת כשלעצמם. ממולאים בגבינה פיקנטית ושפע עשבי תבלין ומכוסים ברוטב זהוב, הם הופכים ליצירה שקשה להתעלם ממנה.

חצילים ממולאים מהאי לסבוס

החומרים ל-8 מנות

לחצילים

  • 4 חצילים קטנים, מעוגלים ככל האפשר
  • מים לבישול
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 עגבנייה, מגוררת ומסוננת מנוזלים
  • 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוץ דק
  • 1/2 1 כפות סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 4 ביצים טרופות
  • 250 גר' גבינת פרמזן

לרוטב

  • 1 כוס חלב
  • 25 גר' חמאה
  • 3 כפות קמח
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/3 כפית פלפל שחור גרוס
  • קורט אגוז מוסקט טחון טרי
  • 1 חלמון ביצה

אופן ההכנה

  1. יוצרים חתך לאורכם של החצילים.
  2. מרתיחים מים בסיר גדול ומבשלים את החצילים על להבה בינונית במשך כ-45 דקות, עד להתרככות.
  3. מצננים אותם מחוץ לסיר.

הרוטב

  1. מחממים את החלב במיקרוגל כך שיהיה חמים אך לא רותח. ממיסים בסיר את החמאה על להבה נמוכה. מוסיפים קמח, מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט ומערבבים היטב.
  2. מוסיפים בהדרגה את החלב, ומערבבים עד שהבלילה אחידה. מגבירים את הלהבה לבינונית ומבשלים כ-7 דקות תוך כדי בחישה, עד שהרוטב מסמיך.
  3. מסירים מהאש וטורפים בהדרגה פנימה את החלמון.

ההמשך

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. חוצים את החצילים ומרוקנים את תוכנם, כך שנשארות סירות חציל ריקות. קוצצים דק את בשר החציל ומניחים במסננת.
  3. בסיר רחב מטגנים את הבצל בשמן זית עד הזהבה. מוסיפם 3/4 מכמות בשר החצילים (הרבע הנותר יכול בקלות להפוך לסלט חצילים בטחינה), עגבנייה, פטרוזיליה קצוצה, סוכר ומלח – ומאדים על להבה נמוכה 3 דקות נוספות.
  4. מסירים מהאש, ומערבבים פנימה את הביצים והגבינה.
  5. ממלאים את סירות החצילים בתערובת ומניחים אותם צפופים בתוך התבנית, כך שיתמכו זה בזה.
  6. מזלפים על כל סירת חציל 2 כפות מהרוטב ואופים במשך 40 דקות, עד הזהבה.

מתוך: מגזין דרך האוכל

לעשיית מנוי, לקבלת גיליון מתנה

15.02.07
(עודכן ב – 20.01.09)

מצרכים:

ל-8 מנות

לחצילים

  • 4 חצילים קטנים, מעוגלים ככל האפשר
  • מים לבישול
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 עגבנייה, מגוררת ומסוננת מנוזלים
  • 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוץ דק
  • 1/2 1 כפות סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 4 ביצים טרופות
  • 250 גר' גבינת פרמזן

לרוטב

  • 1 כוס חלב
  • 25 גר' חמאה
  • 3 כפות קמח
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/3 כפית פלפל שחור גרוס
  • קורט אגוז מוסקט טחון טרי
  • 1 חלמון ביצה

אופן ההכנה:

  1. יוצרים חתך לאורכם של החצילים.
  2. מרתיחים מים בסיר גדול ומבשלים את החצילים על להבה בינונית במשך כ-45 דקות, עד להתרככות.
  3. מצננים אותם מחוץ לסיר.

הרוטב

  1. מחממים את החלב במיקרוגל כך שיהיה חמים אך לא רותח. ממיסים בסיר את החמאה על להבה נמוכה. מוסיפים קמח, מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט ומערבבים היטב.
  2. מוסיפים בהדרגה את החלב, ומערבבים עד שהבלילה אחידה. מגבירים את הלהבה לבינונית ומבשלים כ-7 דקות תוך כדי בחישה, עד שהרוטב מסמיך.
  3. מסירים מהאש וטורפים בהדרגה פנימה את החלמון.

ההמשך

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. חוצים את החצילים ומרוקנים את תוכנם, כך שנשארות סירות חציל ריקות. קוצצים דק את בשר החציל ומניחים במסננת.
  3. בסיר רחב מטגנים את הבצל בשמן זית עד הזהבה. מוסיפם 3/4 מכמות בשר החצילים (הרבע הנותר יכול בקלות להפוך לסלט חצילים בטחינה), עגבנייה, פטרוזיליה קצוצה, סוכר ומלח – ומאדים על להבה נמוכה 3 דקות נוספות.
  4. מסירים מהאש, ומערבבים פנימה את הביצים והגבינה.
  5. ממלאים את סירות החצילים בתערובת ומניחים אותם צפופים בתוך התבנית, כך שיתמכו זה בזה.
  6. מזלפים על כל סירת חציל 2 כפות מהרוטב ואופים במשך 40 דקות, עד הזהבה.

תגובות

Silence is Golden