חציל בלאדי במילוי בשר עגל

מתכון למנה שתשדרג לכם כל ארוחה משפחתית: חציל בלאדי ממולא בשר עגל

88 שיתופים | 132 צפיות

כשר, קל, בשרי

החומרים ל-24 מנות:

למילוי:

2 בצלים, חתוכים לרצועות

1/4 כוס שמן זית

1/2 ק"ג בשר עגל, טחון

3 כפות צנוברים, קלויים

1 כף קארי הודי

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

1 כף אבקת מרק עוף

1 כף רסק עגבניות

1 צרור כוסברה, קצוצה גס

1 שן שום, קצוצה

1/2 כוס מים

לחצילים:

2 חצילי בלאדי גדולים, שטופים

מעט שמן זית

מעט מלח גס

אופן ההכנה:

המילוי:

1. מטגנים בסיר את הבצלים בשמן הזית עד השחמה קלה. מוסיפים את הבשר הטחון וממשיכים לטגן עד שהבשר מאפיר.

2. מוסיפים את יתר החומרים למעט החצילים וממשיכים לבשל במשך 10 דקות נוספות.

החצילים:

1. פורסים את החצילים לרוחב, מניחים אותם בתבנית כשפניהם כלפי מעלה, מורחים את פני החצילים במעט שמן זית וזורים עליהם מעט מלח גס.

2. אופים את החצילים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהם משחימים.

מגישים: מניחים את החצילים על צלחת הגשה, מועכים מעט את פניהם ומניחים מתערובת הבשר על כל שקע של חציל.