סלט טאבולה

סלט פשוט, קל ומרענן המתאים לכל ארוחה

88 שיתופים | 132 צפיות

לסלט טאבולה גרסאות רבות שלכולן שני כללי ברזל: הסלט לא אמור להיות רטוב יתר על המידה, והירקות (במיוחד הירוקים) צריכים להיות טריים ככל האפשר.

 

מצרכים:

  • 1 כוס בורגול דק
  • 1 צרור גדול פטרוזיליה, ללא ענפים
  • 1 צרור גדול בצל ירוק
  • 1/4 צרור נענע (כ-1/2 כוס עלים מופרדים)
  • 1 עגבנייה
  • 1 פלפל אדום
  • 2 מלפפונים ירוקים
  • 2 מלפפונים חמוצים
  • 2 כפיות פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית כמון

לרוטב:

  • מיץ מ-1 לימון
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח ופלפל, לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

1. שוטפים היטב את הבורגול ומשרים במים פושרים במשך כ-20 דקות. סוחטים ומניחים בקערה.

2. קוצצים דק עלי פטרוזיליה, נענע וירקות. מוסיפים לבורגול ומערבבים.

3. מוסיפים פפריקה וכמון ומערבבים.

4. מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב ויוצקים על הסלט. מערבבים ומשהים במשך 20 דקות.

5. מתקנים תיבול ומגישים.