טאג'ין כדורי בשר
מנה מרשימה, משביעה וחגיגית מהמטבח המרוקאי
88 שיתופים | 132 צפיות
מגישים לצד אורז לבן או בליווי לחם (מרוקאי, אלא מה) לניגוב הרוטב
מצרכים:
ל-5 מנות:
- 3 בצלים גדולים
- 500 גר' בשר טחון
- 1 חלמון
- 1/2 כוס כוסברה, קצוצה
- 2 כפיות פפריקה חריפה
- מלח, לפי הטעם
- פלפל, לפי הטעם
- מעט קמח
- שמן זית
- 1/2 כפית ג'ינג'ר, טחון
- 1/2 כפית כמון
- 3/4 כוס מים חמים
- 1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה
- מיץ מ-1 לימון
- חופן פטרוזיליה, קצוצה
אופן ההכנה:
קוצצים 1 בצל דק מאוד (אפשר לגרד בפומפייה). מערבבים בקערה עם בשר, חלמון, חצי מכמות הכוסברה, 1 כפית פפריקה, מלח ופלפל. יוצרים כדורים קטנים ומגלגלים בקמח.
קוצצים את הבצלים הנותרים ומאדים בטאג'ין בשמן זית על אש נמוכה כ-5 דקות עד שקיפות.
מוסיפים 1 כפית פפריקה, ג'ינג'ר, כמון, מלח ופלפל. מטגנים-מערבבים כדקה.
מוסיפים מים, מרתיחים ומבשלים מכוסה על אש קטנה מאוד כ-15 דקות.
מוסיפים את כדורי הבשר, הכוסברה שנותרה ופטרוזיליה. מבשלים מכוסה על אש קטנה כ-30 דקות.
מוסיפים מיץ לימון ומבשלים לא מכוסה כ-5 דקות. בוזקים מעל פטרוזיליה ומגישים חם.