טאג'ין כדורי בשר

מנה מרשימה, משביעה וחגיגית מהמטבח המרוקאי

88 שיתופים | 132 צפיות

מגישים לצד אורז לבן או בליווי לחם (מרוקאי, אלא מה) לניגוב הרוטב

מצרכים:

ל-5 מנות:

  • 3 בצלים גדולים
  • 500 גר' בשר טחון
  • 1 חלמון
  • 1/2 כוס כוסברה, קצוצה
  • 2 כפיות פפריקה חריפה
  • מלח, לפי הטעם
  • פלפל, לפי הטעם
  • מעט קמח
  • שמן זית
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר, טחון
  • 1/2 כפית כמון
  • 3/4 כוס מים חמים
  • 1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה
  • מיץ מ-1 לימון
  • חופן פטרוזיליה, קצוצה

 

אופן ההכנה:

קוצצים 1 בצל דק מאוד (אפשר לגרד בפומפייה). מערבבים בקערה עם בשר, חלמון, חצי מכמות הכוסברה, 1 כפית פפריקה, מלח ופלפל. יוצרים כדורים קטנים ומגלגלים בקמח.

קוצצים את הבצלים הנותרים ומאדים בטאג'ין בשמן זית על אש נמוכה כ-5 דקות עד שקיפות.

מוסיפים 1 כפית פפריקה, ג'ינג'ר, כמון, מלח ופלפל. מטגנים-מערבבים כדקה.

מוסיפים מים, מרתיחים ומבשלים מכוסה על אש קטנה מאוד כ-15 דקות.

מוסיפים את כדורי הבשר, הכוסברה שנותרה ופטרוזיליה. מבשלים מכוסה על אש קטנה כ-30 דקות.

מוסיפים מיץ לימון ומבשלים לא מכוסה כ-5 דקות. בוזקים מעל פטרוזיליה ומגישים חם.