טארט פקאן וסילאן
מתכון לטארט פקאן עם סילאן לצד גלידת יוגורט
החומרים ל־4 תבניות טארט קטנות או לתבנית פאי בקוטר 28 ס"מ
לבצק
½1 כוסות קמח לבן
2 כפות סוכר
קורט מלח
140 גר' חמאה חתוכה לקוביות קטנות
1 חלמון
2 כפות שמנת מתוקה
למלית
250 גר' אגוזי פקאן קצוצים גס
1 כף שמנת מתוקה
2 ביצים
70 גר' חמאה חתוכה לקוביות
1/3 כוס סוכר חום
100 מ"ל סילאן
להגשה
גלידת יוגורט (קנויה או ביתית)
אופן ההכנה
1. מכינים את הבצק: מערבבים את הקמח, הסוכר והמלח בפולסים במעבד מזון. מוסיפים בהדרגה את החמאה ומעבדים עד קבלת תערובת פירורית. מוסיפים את החלמון והשמנת ומעבדים עד קבלת בצק אחיד. אם הבצק דביק מוסיפים מעט קמח; אם הוא יבש מוסיפים מעט שמנת מתוקה.
2. יוצרים מהבצק כדור ומשטחים אותו. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה. מרדדים את הבצק ומניחים בתבנית פאי.
3. מכינים את המלית: מערבבים את כל המרכיבים עד קבלת תערובת אחידה. יוצקים את המלית על הבצק עד ל־3/4 מגובהו.
4. אופים את הטארט במשך 20 דקות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות, עד שהמלית
התייצבה והבצק אפוי.
5. מצננים ומחלצים מהתבנית. מגישים את הטארט חם או קר עם הגלידה.