ירקות מוקפצים עם בקר
מה המשותף לשעועית ירוקה, ברוקולי ועלי בזיליקום? כולם חלק בלתי נפרד מהמתכון הכי ירוק שטעמתם – ירקות ירוקים מוקפצים עם בקר. תתרשמו
88 שיתופים | 132 צפיות
החומרים למנה אחת:
- 2 כפות שמן סויה לטיגון
- 120 גרם בקר (שייטל או סינטה), פרוס דק
- 5 גבעולי אספרגוס ירוק
- 1 כוס פרחי ברוקולי קטנים
- 1/2 כוס שעועית ירוקה דקה (או לוביה)
- 1 חופן פטריות שמפיניון, חצויות
- 3 פטריות שיטאקי יבשות, מושרות במים חמים ופרוסות לרצועות
- 1 חופן בזיליקום
- 1 קמצוץ צ'ילי יבש, גרוס
- 1/2 כפית ג'ינג'ר טרי, קצוץ
- 2 שיני שום, פרוסות
לרוטב:
- 1 כף רוטב צדפות
- 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
- 1 כף חומץ אורז
- 2 כף רוטב סויה בהירה
- 2 כף רוטב סויה מתוקה שחורה
להגשה:
- קערת אורז לבן, מוכן
אופן ההכנה:
1. מחממים ווק על אש גדולה, מוסיפים את שמן הסויה ומטגנים את הבשר במשך דקה. מוסיפים את הירקות ומקפיצים במשך דקה.
2. מוסיפים את כל מרכיבי הרוטב ומקפיצים במשך 2 דקות עד שהרוטב מסמיך.
3. מוזגים את המנה לצלחת עמוקה ומגישים עם אורז לבן.
השף דניאל זך הוא ממסעדת אסיה מוניקה