ירקות מוקפצים עם בקר

מה המשותף לשעועית ירוקה, ברוקולי ועלי בזיליקום? כולם חלק בלתי נפרד מהמתכון הכי ירוק שטעמתם – ירקות ירוקים מוקפצים עם בקר. תתרשמו

88 שיתופים | 132 צפיות

החומרים למנה אחת:

  • 2 כפות שמן סויה לטיגון
  • 120 גרם בקר (שייטל או סינטה), פרוס דק
  • 5 גבעולי אספרגוס ירוק
  • 1 כוס פרחי ברוקולי קטנים
  • 1/2 כוס שעועית ירוקה דקה (או לוביה)
  • 1 חופן פטריות שמפיניון, חצויות
  • 3 פטריות שיטאקי יבשות, מושרות במים חמים ופרוסות לרצועות
  • 1 חופן בזיליקום
  • 1 קמצוץ צ'ילי יבש, גרוס
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר טרי, קצוץ
  • 2 שיני שום, פרוסות

לרוטב:

  • 1 כף רוטב צדפות
  • 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
  • 1 כף חומץ אורז
  • 2 כף רוטב סויה בהירה
  • 2 כף רוטב סויה מתוקה שחורה

להגשה:

  • קערת אורז לבן, מוכן

אופן ההכנה:

1. מחממים ווק על אש גדולה, מוסיפים את שמן הסויה ומטגנים את הבשר במשך דקה. מוסיפים את הירקות ומקפיצים במשך דקה.

2. מוסיפים את כל מרכיבי הרוטב ומקפיצים במשך 2 דקות עד שהרוטב מסמיך.

3. מוזגים את המנה לצלחת עמוקה ומגישים עם אורז לבן.

השף דניאל זך הוא ממסעדת אסיה מוניקה