כנאפה אישית

הכנאפה המוכרת לרובנו היא הכנאפה הכתומה שצבעה ניתן לה מצבע מאכל שגורם לה להיות זוהרת, הכנאפה המקורית היא ללא צבע מאכל, כמו במתכון הבא של מסעדת אלבאבור

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

ל-4 מנות:

100 גרם אטריות כנאפה

50 גרם חמאה, רכה

100 גרם גבינת עזים מתוקה או מוצרלה, מפוררת

1 כוס סירופ סוכר (מביאים לרתיחה כמות שווה של סוכר ומים, עד ליצירת סירופ סמיך)

50 גרם פיסטוקים, טחונים

ציוד נדרש להכנת המנה ולהגשתה:

מחבת עגולה

צלחת הגשה בקוטר המחבת

אופן ההכנה:

1. מורחים את המחבת בחמאה, מכסים אותה באטריות וזורים מעל את הגבינה, מבשלים על להבה נמוכה ומניעים את המחבת בתנועות סיבוביות למנוע הדבקה. בעזרת סכין בודקים מפעם לפעם את תחתית הבצק וממשיכים לבשל עד שהתחתית מזהיבה.

2. הופכים את הכנאפה על צלחת בעודה חמה ויוצקים מעליה את הסירופ (אין צורך להציף את הכנאפה בסירופ, הדבר יפגום בפריכות).

3. זורים מעל את הפיסטוקים הקצוצים ומגישים מיד.