כרובית מוקרמת

מתכון לכרובית מוקרמת בגבינה צהובה ורוקפור

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

ל-8 מנות:

לרוטב בשמל:

  • 100 גר' חמאה
  • 1/3 כוס קמח
  • 1 ליטר חלב
  • 5 שיני שום, כתושות
  • מלח, לפי הטעם
  • קורט פלפל לבן
  • אגוז מוסקט טחון, לפי הטעם
  • 250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה
  • 2 חלמונים

להמשך:

  • 1 כרובית גדולה
  • 100 גר' פירורי לחם
  • 100 גר' גבינה צהובה, מגורדת
  • 50 גר' גבינת רוקפור, מגורדת
  • 1 צרור כוסברה, קצוץ
  • 1 צרור שמיר, קצוץ

אופן ההכנה:

רוטב הבשמל:

  1. מבשלים בסיר במשך 20 דקות על אש נמוכה: חמאה, קמח, חלב, שום, מלח, פלפל, טימין ואגוז מוסקט. מסירים מהאש.
  2. מערבבים בקערה את השמנת עם החלמונים. נוטלים מצקת מתערובת הקמח ומערבבים עם בלילת השמנת. מחזירים הכל לסיר ומערבבים להשוואת טמפרטורות.

ההמשך:

  1. מפרקים את הכרובית לפרחים, מכניסים לסיר ומכסים במים. מבשלים כ-10 דקות על אש בינונית (עד 3/4 בישול).
  2. מוזגים מעט רוטב בשמל לתחתית תבנית אפייה, מניחים מעל את הכרובית ויוצקים עוד שכבת רוטב. מפזרים מעל פירורי לחם וגבינה צהובה, ואופים בתנור 15-10 דקות בחום של 170 מעלות.
  3. מפזרים מעל גבינת רוקפור ועשבי תיבול ומגישים.