כרובית מוקרמת
מתכון לכרובית מוקרמת בגבינה צהובה ורוקפור
88 שיתופים | 132 צפיות
מצרכים:
ל-8 מנות:
לרוטב בשמל:
- 100 גר' חמאה
- 1/3 כוס קמח
- 1 ליטר חלב
- 5 שיני שום, כתושות
- מלח, לפי הטעם
- קורט פלפל לבן
- אגוז מוסקט טחון, לפי הטעם
- 250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה
- 2 חלמונים
להמשך:
- 1 כרובית גדולה
- 100 גר' פירורי לחם
- 100 גר' גבינה צהובה, מגורדת
- 50 גר' גבינת רוקפור, מגורדת
- 1 צרור כוסברה, קצוץ
- 1 צרור שמיר, קצוץ
אופן ההכנה:
רוטב הבשמל:
- מבשלים בסיר במשך 20 דקות על אש נמוכה: חמאה, קמח, חלב, שום, מלח, פלפל, טימין ואגוז מוסקט. מסירים מהאש.
- מערבבים בקערה את השמנת עם החלמונים. נוטלים מצקת מתערובת הקמח ומערבבים עם בלילת השמנת. מחזירים הכל לסיר ומערבבים להשוואת טמפרטורות.
ההמשך:
- מפרקים את הכרובית לפרחים, מכניסים לסיר ומכסים במים. מבשלים כ-10 דקות על אש בינונית (עד 3/4 בישול).
- מוזגים מעט רוטב בשמל לתחתית תבנית אפייה, מניחים מעל את הכרובית ויוצקים עוד שכבת רוטב. מפזרים מעל פירורי לחם וגבינה צהובה, ואופים בתנור 15-10 דקות בחום של 170 מעלות.
- מפזרים מעל גבינת רוקפור ועשבי תיבול ומגישים.