כריך דגנים ואנטיפסטי חם

מתכון נהדר לכריך דגנים ואנטיפסטי שאפשר לאכול בבית או לקחת כארוחת צהרים לעבודה

88 שיתופים | 132 צפיות

כשר, חלבי

בעיקרון, כריך זה מוגש חם, אך כדאי לנסות אותו גם ללא חימום כארוחת צהריים קלה בעבודה.

 

מצרכים:

ל-2 מנות:

  • 2 לחמניות דגנים (למתכון)
  • 2 גבעולי בצל ירוק
  • 1 בצל לבן
  • 2 מקלות סלרי
  • 2 קישואים
  • 2 פלפלים אדומים
  • 1 חציל
  • 1 בטטה, קלופה
  • 7 שיני שום (עם הקליפה)
  • 5 כפות שמן זית
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • מלח, פלפל
  • 100 גר' גבינת עזים

אופן ההכנה:

חותכים את כל הירקות לקוביות גסות, מעבירים לתבנית אפייה ומערבבים עם שמן הזית, חומץ הבלסמי, המלח והפלפל. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 40 דקות או עד שהירקות רכים.

חוצים את הלחמניות ומורחים בתחתית כל לחמנייה שן שום קלויה (מהירקות הקלויים). מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה את תחתיות הלחמניות, מסדרים עליהן את הירקות הקלויים ומפזרים מעל את גבינת העזים.

אופים את הלחמניות עם התוספות בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות למשך 5 דקות עד שהגבינה מזהיבה. מוציאים מהתנור מפזרים מלמעלה את הרוטב, מכסים במחצית הלחמנייה שנותרה ומגישים מיד.