כריכוני שמנת ופלפל קלוי

צלם: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: אורית עציון
צלם: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: אורית עציון

מתכון לכריכוני שמנת, פלפל קלוי ואגוזים שאפשר להגיש כארוחה קלה או כנשנוש

88 שיתופים | 132 צפיות

 

מצרכים:

החומרים ל-20 יחידות:

150 גרם אגוזי מלך

1/2 כפית מלח ים

1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה

20 פרוסות לחם

4 פלפלים אדומים, קלויים וקלופים (אפשר להשתמש בפלפלים קלויים קנויים. יש לסנן מהנוזלים ולייבש מעט כל פלפל בנייר סופג)

אופן ההכנה:

1. טוחנים דק את האגוזים והמלח. מערבבים 2 כפות אגוזים טחונים עם השמנת החמוצה. את שאר האגוזים מניחים בצלחת. טועמים את הממרח ואם צריך מוסיפים מעט מלח.

2. קורצים מכל פרוסת לחם שני עיגולים בקוטר 6-5 ס"מ. מורחים כל עיגול בממרח השמנת. מניחים על מחצית מהעיגולים פיסת פלפל קלוי וסוגרים לכריכים. את שאריות הלחם אפשר לייבש בחום נמוך בתנור ולטחון לפירורי לחם.

3. מורחים את שוליו של כל כריך בממרח השמנת ומגלגלים באגוזים הטחונים.