לביבות לפסח

| מאת: ליאורה קרן | כתיבה, הכנה ו | סטיילינג: ליאורה קרן | צלם: בועז לביא | | סטיילינג: ליאורה קרן

מתכון ללביבות מתוקות כשרות לפסח, שמתאימות במיוחד לארוחת בוקר, אך טעימות כל היום

צלם: בועז לביא

את הלביבות האלה נהגו להכין אצלנו לארוחות הבוקר של פסח. לפעמים אימא שלי הייתה מכינה לי לביבה פרטית בגודל המחבת כולה ומפזרת עליה סוכר, ולא היה קץ לאושרי. ניסיתי להכין את הלביבות האלה בסתם יום חול, ולא היה להן אותו טעם…

מבינים? את הלביבות האלה אוכלים בשקט של החג, עם ריחות הפריחה באוויר וציוץ הציפורים ברקע. ככה הן הכי טעימות!

קדימה, למתכון:

החומרים ל-14 לביבות קטנות

  • 2 ביצים, מופרדות
  • 2 כפות שטוחות סוכר
  • 3 כפות קמח מצה
  • שמן קנולה לטיגון

אופן ההכנה:

  1. מקציפים את החלבונים בקערה עם הסוכר עד קבלת קצף מוצק ובוהק. מוסיפים את החלמונים ומערבבים תוך כדי תנועות קיפול עדינות. מוסיפים את קמח המצה וממשיכים לערבב בתנועות קיפול עדינות.
  2. מחממים את השמן במחבת, יוצרים לביבות בעזרת כף ומטגנים אותן על אש נמוכה כדקה בכל צד או עד שהן מזהיבות.
  3. מגישים לצד ריבה או עם סוכר.


* עוד באוכל: מתכון לקניידלך רכים, תפוחים ואווריריים>>

* עוד באוכל: לחמניות כשרות לפסח (וקלות להכנה!)>>

* עוד באוכל: קראמבל תפוחים לפסח>>

* עוד באוכל: טראפלס חרוסת ושוקולד לבן>>

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden