לביבות לפסח

צלם: בועז לביא
צלם: בועז לביא

מתכון ללביבות מתוקות כשרות לפסח, שמתאימות במיוחד לארוחת בוקר, אך טעימות כל היום

88 שיתופים | 132 צפיות

את הלביבות האלה נהגו להכין אצלנו לארוחות הבוקר של פסח. לפעמים אימא שלי הייתה מכינה לי לביבה פרטית בגודל המחבת כולה ומפזרת עליה סוכר, ולא היה קץ לאושרי. ניסיתי להכין את הלביבות האלה בסתם יום חול, ולא היה להן אותו טעם…

מבינים? את הלביבות האלה אוכלים בשקט של החג, עם ריחות הפריחה באוויר וציוץ הציפורים ברקע. ככה הן הכי טעימות!

קדימה, למתכון:

החומרים ל-14 לביבות קטנות

  • 2 ביצים, מופרדות
  • 2 כפות שטוחות סוכר
  • 3 כפות קמח מצה
  • שמן קנולה לטיגון

אופן ההכנה:

  1. מקציפים את החלבונים בקערה עם הסוכר עד קבלת קצף מוצק ובוהק. מוסיפים את החלמונים ומערבבים תוך כדי תנועות קיפול עדינות. מוסיפים את קמח המצה וממשיכים לערבב בתנועות קיפול עדינות.
  2. מחממים את השמן במחבת, יוצרים לביבות בעזרת כף ומטגנים אותן על אש נמוכה כדקה בכל צד או עד שהן מזהיבות.
  3. מגישים לצד ריבה או עם סוכר.