לביבות תפוחי אדמה אפויות

לביבות תפוחי אדמה אפויות | צלם: בועז לביא
לביבות תפוחי אדמה אפויות | צלם: בועז לביא

מי אמר שחייבים להכין לביבות תפוחי אדמה עם שמן? מתכון בלי טיפת שמן ועם קמח כוסמין

88 שיתופים | 132 צפיות

כשר, קל, מהיר, פרווה
במתכון זה הוספתי ללביבות תפוחי האדמה הקלאסיות קמח כוסמין – דגן עתיק יומין הנחשב קל יותר לעיכול מדגנים אחרים ובעל ערך גליקמי נמוך. הכורכום מוסיף גוון צהבהב ללביבה ונחשב לתבלין אנטי סרטני.

מצרכים:

ל-20 לביבות:

  • 3 תפוחי אדמה, קלופים
  • 3 ביצים
  • 1 בצל
  • 1 כוס קמח כוסמין
  • 1 כפית מלח גס אטלנטי
  • 1/2 כפית פלפל
  • 1/2 כפית כורכום

אופן ההכנה:

1. מגררים את תפוחי האדמה במגררת או טוחנים גס במעבד מזון. סוחטים את עודפי הנוזלים ומעבירים לקערה.

2. טורפים את הביצים ומוסיפים לקערה. מוסיפים את כל יתר החומרים ומערבבים היטב.

3. יוצרים מהתערובת לביבות ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות (או במייבש מזון במשך 8 שעות). מומלץ להגיש עם מטבל יוגורט-סילאן (ראו מתכון בהמשך).

מטבל יוגורט סילאן

כשר, קל, מהיר, חלבי
מטבל מתוק המתאים ללביבות מתוקות. במקום סילאן, אפשר להמתיק עם דבש, עם סירופ אגבה או עם סירופ מייפל.

החומרים:

  • 1 כוס יוגורט עזים (רצוי אורגני)
  • 1 כף סילאן

אופן ההכנה:
מערבבים בקערית את חומרי המטבל.

מטבל יוגורט סילאן | צילום: בועז לביא
מטבל יוגורט סילאן | צילום: בועז לביא