לביבות תפוחי אדמה בנוסח פרובנס

| השף אמיר מרקוביץ', "דורות"

מתכון מקורי ללביבות תפוחי אדמה ופטריות פורטבלו בנוסח פרובנס

מצרכים (ל-12 לביבות):

  • 5 תפוחי אדמה מבושלים בקליפתם
  • 1/2 בצל קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • 200 גרם פטריות פורטבלו חתוכות לקוביות
  • 4 כפות קמח
  • 2 ביצים
  • 4 קוביות עשבי תיבול לבישול צרפתי של "דורות"
  • מלח ופלפל שחור
  • 1/4 כוס שמן זית לטיגון הלביבות

אופן ההכנה:

  1. מקלפים את תפוחי האדמה.
  2. מגרדים את תפוחי האדמה בעזרת פומפייה לתוך קערה.
  3. מטגנים במחבת בינונית עם מעט שמן זית את הבצל ופטריות הפורטבלו עד לאידוי ומוסיפים לקערה.
  4. מוסיפים לקערה קמח, ביצים, קוביות עשבי תיבול לבישול צרפתי, מלח ופלפל, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. מכניסים למקרר למשך חצי שעה.
  6. מוציאים מהמקרר ויוצרים לביבות מהתערובת.
  7. מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את הלביבות במשך כ-3 דקות מכל צד, מוציאים ומגישים.

השף אמיר מרקוביץ' הוא היועץ הקולינרי של "דורות – מוצרי שום ותיבול"

מצרכים:

(ל-12 לביבות):

  • 5 תפוחי אדמה מבושלים בקליפתם
  • 1/2 בצל קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • 200 גרם פטריות פורטבלו חתוכות לקוביות
  • 4 כפות קמח
  • 2 ביצים
  • 4 קוביות עשבי תיבול לבישול צרפתי של "דורות"
  • מלח ופלפל שחור
  • 1/4 כוס שמן זית לטיגון הלביבות

אופן ההכנה:

מקלפים את תפוחי האדמה.

מגרדים את תפוחי האדמה בעזרת פומפייה לתוך קערה.

מטגנים במחבת בינונית עם מעט שמן זית את הבצל ופטריות הפורטבלו עד לאידוי ומוסיפים לקערה.

מוסיפים לקערה קמח, ביצים, קוביות עשבי תיבול לבישול צרפתי, מלח ופלפל, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

מכניסים למקרר למשך חצי שעה.

מוציאים מהמקרר ויוצרים לביבות מהתערובת.

מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את הלביבות במשך כ-3 דקות מכל צד, מוציאים ומגישים.

השף אמיר מרקוביץ' הוא היועץ הקולינרי של "דורות – מוצרי שום ותיבול"

תגובות

Silence is Golden