לזניה

מתכון מקורי למאכל האיטלקי האהוב

חלבי / בשרי
חלבי
דרגת קושי
קל
כשרות
כשר
זמן הכנה
עד שעה
סוג המנה
עיקריות
סוג מטבח
איטלקי

החומרים:

  • 500 גר' דפי לזניה טריים

לרוטב הירקות:

  • 1 בצל גדול
  • 5 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום טרי כתוש
  • 10 פטריות טריות
  • 1 זוקיני פרוסות דקות
  • 1 גזר פרוסות דקות
  • 5 עגבניות חתוכות
  • 1/2 כוס יין אדום
  • 2 עלה דפנה
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס טרי ומלח
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה

לרוטב הגבינה:

  • 25 גר' חמאה
  • 2 שיני שום טרי כתוש
  • 4 כפות קמח
  • 3 כוסות חלב
  • מעט אגוז מוסקט
  • 3 כפות גבינת פרמזן מגורדת
  • גבינה צהובה "טל העמק"

אופן ההכנה:

רוטב הירקות:

  1. מטגנים את הבצל בשמן הזית עד להשחמה, מוסיפים את שיני השום ומטגנים עד השחמה קלה.
  2. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שהן משחימות קלות. מוסיפים את הזוקיני והגזר. לאחר שלוש דקות מוסיפים את העגבניות ומבשלים על אש בינונית במשך עשר דקות.
  3. מוסיפים את היין האדום ועלי הדפנה ומבשלים כעשר דקות נוספות. מתבלים במלח ובפלפל שחור לפי הטעם. מורידים מהאש, מוציאים את עלי הדפנה ומוסיפים את הפטרוזיליה.

רוטב הגבינה:

  1. ממיסים את החמאה על אש נמוכה. מוסיפים את השום והקמח עד להשחמה.
  2. מוסיפים את החלב בהדרגה עד שמגיעים לרמת סמיכות רצויה. מוסיפים את גבינת הפרמזן.

<strong>הרכבת הלזניה:

  1. מורחים בתבנית מלבנית חמאה ומניחים את עלי הלזניה על קרקעית התבנית. שמים חצי מכמות רוטב הירקות ומעליו חצי מכמות רוטב הגבינה בעדינות, כדי שהשכבות לא יתערבבו. מניחים עוד שכבת עלי לזניה ומעליהם את הרטבים. מניחים מעל שכבת עלי לזניה נוספת ומעליה מפזרים כמות נדיבה של גבינת "טל העמק".
  2. אופים בתנור בחום בינוני של 180 מעלות, תחילה מכוסה ולאחר שהעלים רכים מעבירים לגריל ללא כיסוי להשחמת הגבינה.

מתוך: מגזין דרך האוכל

לעשיית מנוי, לקבלת גיליון מתנה

27.12.06
(עודכן ב – 14.06.09)

מצרכים:

500 גר' דפי לזניה טריים

לרוטב הירקות:

  • 1 בצל גדול
  • 5 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום טרי כתוש
  • 10 פטריות טריות
  • 1 זוקיני פרוסות דקות
  • 1 גזר פרוסות דקות
  • 5 עגבניות חתוכות
  • 1/2 כוס יין אדום
  • 2 עלה דפנה
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס טרי ומלח
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה

לרוטב הגבינה:

  • 25 גר' חמאה
  • 2 שיני שום טרי כתוש
  • 4 כפות קמח
  • 3 כוסות חלב
  • מעט אגוז מוסקט
  • 3 כפות גבינת פרמזן מגורדת
  • גבינה צהובה "טל העמק"

אופן ההכנה:

רוטב הירקות:

  1. מטגנים את הבצל בשמן הזית עד להשחמה, מוסיפים את שיני השום ומטגנים עד השחמה קלה.
  2. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שהן משחימות קלות. מוסיפים את הזוקיני והגזר. לאחר שלוש דקות מוסיפים את העגבניות ומבשלים על אש בינונית במשך עשר דקות.
  3. מוסיפים את היין האדום ועלי הדפנה ומבשלים כעשר דקות נוספות. מתבלים במלח ובפלפל שחור לפי הטעם. מורידים מהאש, מוציאים את עלי הדפנה ומוסיפים את הפטרוזיליה.

רוטב הגבינה:

  1. ממיסים את החמאה על אש נמוכה. מוסיפים את השום והקמח עד להשחמה.
  2. מוסיפים את החלב בהדרגה עד שמגיעים לרמת סמיכות רצויה. מוסיפים את גבינת הפרמזן.

הרכבת הלזניה:

  1. מורחים בתבנית מלבנית חמאה ומניחים את עלי הלזניה על קרקעית התבנית. שמים חצי מכמות רוטב הירקות ומעליו חצי מכמות רוטב הגבינה בעדינות, כדי שהשכבות לא יתערבבו. מניחים עוד שכבת עלי לזניה ומעליהם את הרטבים. מניחים מעל שכבת עלי לזניה נוספת ומעליה מפזרים כמות נדיבה של גבינת "טל העמק".
  2. אופים בתנור בחום בינוני של 180 מעלות, תחילה מכוסה ולאחר שהעלים רכים מעבירים לגריל ללא כיסוי להשחמת הגבינה.

תגובות

Silence is Golden